LazioNieuwsRegio'sStedenUdineVakantie

Colosseum ’s avonds open

Het Colosseum is ’s avonds weer geopend. Daarvoor staat er een nieuwe rondleiding op het programma. La luna sul Colosseo. 

Deze nieuwe tour besteedt veel aandacht aan het ondergrondse gedeelte van het monument. Dit deel is pas sinds een paar jaar geopend voor publiek. De gids vertelt over de geschiedenis van het Colosseum, de gladiatorengevechten en de spelen in het oude Rome. Tijdens de rondleiding mag je over de arenavloer lopen en in het ondergrondse gedeelte kijken.

Wandel door de galerijen en doorgangen waar de wapens lagen en dieren verbleven. Met een lift gingen ze naar de arenavloer. De restauratiewerken aan de ondergrondse structuur is nu helemaal klaar en daardoor is er nog meer te zien.

Als het donker wordt, ervaar je een fascinerend lichtspel van de maan en beleef je nog intenser de magie van het monument. Bijkomend voordeel is dat het wat koeler is ‘s avonds!

Grote renovatie

In 2012 begon men al met een grote renovatie van het wereldberoemde theater. In 2024 verwacht men helemaal klaar te zijn. De wandelgalerijen zijn dan gerenoveerd, er komt een verlichtingssysteem en een nieuw bezoekerscentrum. Doordat alle aanslag van tientallen jaren smog en uitlaatgassen is verwijderd straalt het Colosseum als nooit tevoren.

De rekeningen gaan onder andere naar schoenenmerk Tod’s. Het herstel van andere bekende monumenten in Italië werd de afgelopen jaren vaker gefinancierd door bekende bedrijven.

Reserveren

De rondleiding Luna sul Colosseo is tot en met oktober alleen op donderdag, vrijdag en zaterdag te boeken. Vanaf november alleen op de vrijdag en zaterdag. Het duurt van acht tot half elf.

Tickets à 25 euro via deze site.

Ccolosseum ’s avonds open
In de toekomst worden er concerten en optredens in het Colosseum gehouden

Het Colosseum

De bouw van het Colosseum werd gestart door keizer Vespasianus in het jaar 70. Zijn opvolger Titus voltooide het tien jaar later. Met een geschatte capaciteit van 80.000 toeschouwers, werd het gebruikt om gladiatoren en openbare evenementen te organiseren. Vandaag de dag is het de belangrijkste toeristische attractie in Rome.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button