LazioNieuwsRegio'sRomeStedenVakantie

Eerste deel Colosseum renovatie voltooid

De afronding van het eerste deel van de opknapbeurt van het Colosseum werd afgelopen vrijdag gevierd. Premier Renzi noemde het sensationeel nieuws voor de hele wereld. Wat ons met name opviel was dat de werkzaamheden eerder af waren dan gepland. Dat is pas sensationeel in Italië!

Het wereldberoemde bouwwerk ondergaat momenteel een hoognodige, 25 miljoen euro kostende renovatie. Stenen vielen een paar jaar geleden spontaan naar beneden. De overheid kon de restauratie niet betalen maar schoenenmiljardair Diego Della Valle, eigenaar van Tod’s wel. Hij droeg de kosten van het project.

De eerste fase die vooral de buitenkant betrof is dus nu afgerond. Nu gaat men met de binnenzijde verder met speciale aandacht voor de vloer, het Hypogeum.  Die vloer komt er weer uit te zien zoals vroeger waardoor er dan ook concerten en andere evenementen in de arena plaats kunnen vinden. In 2018 verwacht men helemaal klaar te zijn.

Bezoekers moeten er rekening mee houden dat het midden van het Colosseum en de ondergrondse gangen de komende jaren niet toegankelijk zijn voor het publiek.

Het amfitheater in de Italiaanse hoofdstad werd in het jaar 80 na Christus onder keizer Vespasianus gebouwd, onder andere voor gladiatorengevechten. Het gebouw was ernstig vervuild en beschadigd door trillingen, veroorzaakt door de metrolijn die vlakbij het antieke bouwwerk rijdt.

Eerste deel Colosseum renovatie voltooid
In de toekomst worden er concerten en optredens in het Colosseum gehouden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button