Italiaanse modeNieuwsStile Italiano

Collectie Anna Dello Russo bij H&M te koop

De Italiaanse modegoden blijven het Zweedse Hennes en Mauritz inspireren. Waren het eerder al Roberto Cavalli en Donatella Versace (zie bericht) die haute couture voor het grote publiek bereikbaar maakten; nu is het de in Bari geboren Anna Dello Russo die met een accessoirelijn in de winkels van het modeconcern ligt vanaf komende donderdag.

Anna Dello Russo, excentriek mode-icoon en ‘editor-at-large’ voor Vogue Japan, lanceert op 4 oktober haar goudglanzende accessoire collectie.  Feestelijk, ‘over-the-top’ en met een ‘vintage-gevoel’ zo melden de kenners.

Hip het najaar in met de krokodillenbril van Dello Russo

De opvallende items zijn voor de nuchtere Hollandse vrouw wellicht aan de gewaagde kant. Maar u bent straks waarschijnlijk niet de enige en dat scheelt. Het is volgens de modekoningin ook prima als iemand anders dezelfde outfit draagt, dan heb je het goed gedaan volgens Dello Russo.

Anna Dello Russo

Anna Dello Russo werd in 1962 in Bari geboren. Ze studeerde literatuur en kunstgeschiedenis aan de universiteit in haar geboortestad waarna naar Milaan vertrok om aan de designschool Domus Academy te studeren.Ze werkte 18 jaar lang bij de uitgever van de Italiaanse Vogue als moderedacteur bij Vogue Italia en L’Uomo Vogue. Vanaf 2006 werkt het excentrieke mode-icoon bij Vogue Japan maar ze woont nog steeds in Milaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button