Nieuws

Clooney zorgt voor toeristen. Burgemeester blij, George minder

Al jaren woont wereldster George Clooney aan het mooie Comomeer. George mag met recht een echte Italiëliefhebber genoemd worden. Ondanks dat hij een Zwitsers merk koffie drinkt is hij bijna Italiaan onder de Italianen in Laglio, waar hij sinds 2001 een optrekje heeft.

Maar dat optrekje hebben meer mensen ontdekt, George is dus nogal bekend. De hele dag voeren de gluurders met hun bootjes langs zijn Villa Oleandra (zie foto) op zoek naar een glimp van de ster. Zou hij alweer een nieuwe liefde hebben, vroegen de paparazzi zich af (uw weet, dat is een Italiaans woord). Onlangs wisten de persmuskieten nog te melden dat hij in Venetië zou trouwen.

Clooney was het zat en ging in conclaaf met de burgemeester. Die had begrip voor zijn privacy en vaardigde deze zomer een plaatselijke verordening uit. Als Clooney thuis is mag je niet meer stoppen op de weg voor zijn huis of stil gaan liggen met de boot op het meer. Het verbod geldt tot 30 september, want dan verhuist Clooney naar een van zijn ander onderkomens. 

Discussie

Over het verbod ontstond direct de nodige discussie. Wat was dat voor verwende buitenlandse ster die even de wet in ons land kan gaan bepalen?! De verontwaardiging werd nog groter toen gesuggereerd werd dat hij had gedreigd om zijn huis te verkopen. Maar er zijn nu ook mensen die het voor hem opnemen. De bekende kunstcriticus Vittorio Sgarbi schreef een brief naar Clooney die in het blad Di Piu werd gepubliceerd.

“Je bent een monument voor Italië George, dat moeten we beschermen!”In deze stellingname lezen wij een referentie naar de film Monuments Men met Clooney in de hoofdrol. Deze film kwam dit jaar uit. Clooney maakte meteen van de publiciteit gebruik door te pleiten voor de terugkeer van Mona Lisa naar Italië.

“Voor mij is Italiaan zijn niet per se een Italiaans paspoort hebben”, betoogt Sgarbi verder. “Italiaan zijn is van het land houden, genieten van de schoonheid en er voor kiezen om in Italië te gaan wonen. En jij bent Italiaan George, jij hebt een wonderschoon deel van ons land bekend gemaakt. Dankzij jou is het toerisme in de streek met 138% gestegen! De welvaart in Laglio en omgeving is meer dan verdubbeld, en daar profiteren alle inwoners van.”

comomeer
Het Comomeer

Sgarbi heeft vervolgens nog een opmerkelijke legitimatie voor de verordening in huis:”Het verbod om niet in de buurt van het huis te komen moet je niet als privilege zien. Het is net als auto’s weren uit de oude stadscentra om de monumenten te beschermen. Monument Clooney verdient zo’n zelfde behandeling!”

Clooney heeft het goed bekeken. Het Comomeer en omgeving is schitterend. Onze tip: bezoek eens de schitterende tuinen die tot de mooiste van Italië behoren.

2 reacties

  1. Ciao, wat leuk Dit! heb Sarei vorige week meegemaakt in Civitella del Tronto tijdens legendarische presentatie van twee van zijn nieuwe boeken en daarna midden in de nacht met select gezelschap nog wat Palazzo bezoek:-D Mitico! groetjes uit Firenze – nog verslag geesten nodig?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button