LiguriëNieuwsRegio'sVakantie

Cinque Terre sluit deze zomer deur na 1,5 miljoen toeristen

In Volendam vinden ze het wel erg druk worden met de dagjesmensen hoorden we vandaag in het nieuws. Wij bezochten niet lang geleden opnieuw de wonderschone Cinque Terre streek en daar constateerden we dat meer mensen lucht hadden gekregen van dit unieke Werelderfgoed. Daar bedachten ze een rigoureuze oplossing; de poort gaat gewoon dicht!

Net als in Volendam is de ruimte zeer beperkt langs de steile Ligurische kust. De drukte in de zeer nauwe straatjes was ronduit benauwend, toeristen in alle soorten en maten en uit alle hoeken van de wereld wurmden zich een weg langs de kleine strandjes en wandelpaden. 2,5 miljoen mensen bezochten de 5 dorpjes vorig jaar en dat zijn er veel te veel zeggen bewoners en autoriteiten. Dagjesmensen van cruiseschepen die in de buurt aanmeren hebben een enorme groei veroorzaakt. Vanaf deze zomer gaat daarom de slagboom dicht als het te druk wordt, hiervoor worden speciale camera’s ingezet.

Wandelfile op de Via dell’Amore

In totaal wil de streek maximaal 1,5 miljoen bezoekers per jaar toelaten. Via een speciale app kunnen toeristen zien waar het op een bepaald moment te druk wordt en welke dorpjes nog wel toegankelijk zijn. Regiodirecteur Vittorio Alessandro noemt het in de Italiaanse krant La Reppublica een kwestie van overleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button