Italiaanse restaurantsNieuwsSmaken

Ciao Mario

Topchef Mario Uva, van Ristorante Mario in het Noord-Hollandse Neck, is 3 december onverwacht op 71-jarige leeftijd overleden. Uva was nog een kleine jongen toen hij met zijn familie vanuit Taranto naar Cattolica verhuisde. Zijn grootvader, vader en oom waren kok en dat vak koos hij ook. Zijn vader leerde hem de kneepjes.

In de winter van ‘64/’65 verhuisde Uva alleen naar Nederland waar hij niet veel later Tine Wingelaar ontmoette. Het is al snel meer dan liefde, want de twee kunnen in 1967 dorpscafé Het Anker in Neck overnemen. Ristorante Mario Uva is geboren. Uva slaagde erin om, eerst met Tine en later met zijn zoons Alessandro en Raffaele, zijn restaurant de culinaire top te loodsen. Hij behaalde als eerste, en
tot nog toe enige Italiaanse restaurant in Nederland een Michelinster. In 2012 ontving hij de MONDO ITAL!A AWARD (zie bericht). Eind november kookte hij nog de sterren van de hemel tijdens Het Beste van Italië.

Zijn overlijden is een schok en groot verlies voor de Italiaanse horeca in Nederland.

2 reacties

  1. Onverwacht is dit nare nieuws dat een geweldig man van ons is heen gegaan. Wij wensen zijn vrouw en familie en collega’s heel veel sterkte en kracht om dit grote verlies te dragen. Dank voor alles wat hij ons gegeven heeft..

    Met vriendelijke groeten

    Joanna van der Graaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button