Italiaanse merenLombardijeNieuwsVakantie

Christo in voetsporen van Christus

Zet het maar vast in de agenda want het wordt deze zomer een grote attractie in Noord-Italië. Inpakkunstenaar Christo heeft namelijk een nieuw project, drijvende pieren in het Iseomeer. Van 18 juni tot en met 3 juli 2016 kan iedereen over water lopen!

De 80-jarige kunstenaar legt een in totaal vierenhalve kilometer lange en 15 meter brede pier aan vanaf het vaste land van Sulzano, over het water naar Monte Isola, een van de twee eilanden in het meer. De waterpromenade wordt gemaakt van 200.000 drijvende plastic kubussen. In het donker geeft de constructie een magische goudgele gloed. “Alsof je over een groot waterbed loopt”, aldus de kunstenaar.

Christo koos bewust voor het niet zo toeristische Iseomeer. Rond het meer zijn nog tal van pittoreske dorpjes, Romeinse ruïnes, kastelen en kleine kerkjes. Bovendien is het meer geheel omringd door prachtige bergen. Het hele project kost zo’n 10 miljoen euro en dat betaalt Christo zelf.

Toegang tot het kunstwerk is 24 uur per dag gratis voor iedereen. Volgens de kunstenaar moet je zonder schoenen lopen, dat geeft de grootste kick.

Lucratieve weken

Men verwacht dat het project de regio 49 miljoen euro gaat opleveren. Hotelboekingen liggen al 80% boven normaal. In totaal worden 250.000 toeristen verwacht.

Meer informatie via www.thefloatingpiers.com

drijvende pieren

Update: Het project is klaar!

christo-drijvende-pieren2

Meer over het Iseomeer

Lees meer over de hoogtepunten van het Iseomeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button