Italiaanse restaurantsNieuwsSmakenWijn

Chianti Classico week in 17 Nederlandse restaurants

De tijd van matige Lambrusco, die Nederland in de met mandjesflessen gedecoreerde pizzeria leerde drinken is al lang voorbij. Italiaanse wijnen horen tot de wereldtop. De Chianti Classico uit Toscane, in de flessen met het zwarte haantje, is een van de bekendste en meest gerenommeerde namen.

Het Consorzio Vino Chianti Classico promoot de wijn deze week in 17 Nederlandse toprestaurants. Wijnen van de beste 54 producenten uit de DOCG Chianti Classico komen op tafel, van maandag 10 tot en met zondag 16 september. De geselecteerde  restaurateurs hebben deze week gerechten op de kaart gezet die perfect bij de wijn passen.

Onderstaande restaurants hebben de wijn in de schijnwerpers staan. Als wij mogen kiezen drinken we de wijn het liefst in een passende omgeving. Coco Pazzo in Houten en Sogno in Amsterdam zijn de enige Italiaanse restaurants die de strenge selectie hebben overleefd.

Deelnemers Chianti Classico weekAmarone (Rotterdam); Bij Jef (Den Hoorn); Bistro Neuf (Amsterdam); Coco Pazzo (Houten – Utrecht); Crème Crue (Rijswijk); De Burgemeester (Linschoten – Utrecht); De Compagnon (Amsterdam); De Leuf (Ubachsberg); Four Seasons (Monnickendam  – Rotterdam) HanTing (Den Haag); Merlot (Amersfoort – Utrecht); Parkheuvel (Rotterdam); Savelberg (Voorburg – Den Haag); Seinpost (Scheveningen – Den Haag); Sogno (Amsterdam); Villa la Ruche (Voorburg – Den Haag); Wollerich (Den Bosch).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button