NieuwsstileStile Italiano

Che bello, een Vespa van Lego!

De Fiat500, het Colosseum, de toren van Pisa en de Trevifontein. Lego houdt van de Italiaanse iconen en introduceert nu ook een bouwdoos van de Vespa.

Droom lekker weg tijdens het in elkaar zetten van de meer dan 1000 steentjes over een romantisch ritje door klassiek Rome. Het is de legendarische Vespa 125 uit de jaren 60 die de Denen voor je hebben nagebouwd. Het is een eerbetoon aan het merk zeggen ze en heeft alle details zoals natuurlijk de logo’s, een Italiaans kenteken en een reservewiel. Het motorblokje is ook heel mooi ontworpen. Het viel nog niet mee de ronde vormen in hoekige steentjes te vatten liet het hoofd design van Piaggio weten. Het merk dat de Vespa in 1946 bedacht.

Als je klaar bent met de 1106 steentjes heb je een model van 22 centimeter hoog en 35 centimeter lang. De doos kost 100 euro. Bestellen kan bij Bol.com via deze link.

Lego zwemparadijs in Gardaland

Lego is dol op Italië en andersom. Het grote pretpark Gardaland bestelde twee jaar geleden 4,9 miljoen Lego-steentjes. Daarmee bouwden ze een soort Italiaans Madurodam. Miniland noemen ze het met Lego-miniaturen van honderd beroemde Italiaanse gebouwen. Verder maakten ze nog een enorm Lego-zwemparadijs. De kids kunnen met opblaasbare banden over de rivier glijden. Die banden kunnen ze zelf met grote, zachte Lego-stenen helemaal in je eigen stijl verfraaien. Daarna kunnen ze zelf Lego-bootjes bouwen of spelen in de ‘Duplo Splash’. Voor het Legoland Water Park moet je wel extra kaartjes kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button