Italiaanse merenKunst & CultuurKunst, film, muziekMuziekNieuwsOperaStedenVakantieVenetoVerona

Cast en data Opera Festival Verona 2021 bekend

Vol trots maakte de stichting Arena di Verona vandaag de data en de cast voor het Opera Festival in de beroemde Arena van Verona bekend. De openluchtvoorstellingen zijn van 19 juni tot 4 september.

Het worden weer spectaculaire producties die voelen als een wedergeboorte, lezen we in het persbericht. De pandemie stimuleerde de producenten om opnieuw na te denken over de manier waarop de voorstellingen tot stand komen. Zo kozen ze voor meer technische snufjes in plaats van gigantische decors. Hierdoor wordt het voor acteurs en de mensen achter de schermen een stuk veiliger werken. Reken bijvoorbeeld op innovatieve videoprojecties. Het podium kan daardoor weer op de vertrouwde plek terugkeren na de aanpassingen vorig jaar.

De casts blijven ongewijzigd voor Cavalleria rusticana en Pagliacci, Aida, Nabucco, Traviata, Turandot, Requiem di Verdi, Domingo Opera Night, Roberto Bolle and Friends, Jonas Kaufmann Gala Event en Beethovens Negende Symfonie.

Het programma 2021.

Bekijk de PDF met het complete programma.

De hoofdrolspelers van het 98e Arena di Verona Opera Festival:

Riccardo Muti, Roberto Alagna, Marcelo Álvarez, Roberto Aronica, Anna Maria Chiuri, Jorge de León, Plácido Domingo.

Amartuvshin, Yusif Eyvazov, Aida Garifullina, Alberto Gazale, Vittorio Grigolo, Saioa Hernández, Maidah Hundelingas Ruth Karau Enkhbat.

Muratas Ruth Karau Iniesta Aleksandra Kurzak, Ambrogio Maestri, Angela Meade, Francesco Meli, Chris Merritt, Anna Netrebko, Lisette Oropesa

Ailyn Pérez, Michele Pertusi, George Petean, Olesya Petrova, Simone Piazzola, Saimir Pirgu, Anna Pirozzi, Anita Rachvelishviliia.

Anita Rachvelishviliia, Marina Rebiarelli , Luca Salsi, Ekaterina Semenchuk, Valeria Sepe, María José Siri, Rafał Siwek, Carlo Ventre, Sonya Yoncheva, Elena Zilio.

Het beroemdste operafestival van Italië

Het beroemdste operafestival van Italië kent met de Arena een van de meest spectaculaire decors. Het is een van de drie grootste nog bewaard gebleven amfitheaters in Italië. In de Romeinse tijd bood het plaats aan 30.000 mensen, nu kunnen 20.000 mensen een plek krijgen. Mensen die van over de hele wereld de bijzondere ervaring van een openluchtopera in Italië niet willen missen.

Il Giornale bezocht ooit Nabuco en hoorde misschien wel meer dan honderd acteurs en zangers de muziek van het slavenkoor zingen. Dat was soms, ondanks de vermaarde akoestiek, wat moeilijk te verstaan want er wordt geen geluidsversterking gebruikt. Zoals het Hollanders betaamd kozen we voor de voordeligste plekken bovenin op de stenen tribunes (kussentje meenemen). De unieke ervaring komt echter nog veel beter tot zijn recht op de plaatsen direct voor het podium. Die zijn wel een stuk duurder, rond de tweehonderd euro per persoon.

De regen wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Valt er een bui dan wordt de opera onderbroken of afgelast. De decors waren niet waterproof maar met de nieuwe videoprojecties is dat probleem misschien ook meteen opgelost.

Tickets via www.arena.it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button