Italiaanse merenLombardijeNieuwsRegio'sVakantie

Canyoning aan het Idromeer

Het Idromeer is al decennia een geliefde plek bij Nederlanders, Belgen en Duitsers. Voor wie geen groots vertier blieft en genoeg heeft aan de speeltuin van moeder natuur, is het een ondergewaardeerd paradijs. Tegenwoordig is er veel meer te doen dan vroeger, vooral voor sportievelingen. Wij gingen Canyoning aan het Idromeer. Een spannende ervaring!

“Volg mijn spoor!” Schreeuwt gids Ricardo naar ons. Het is een wijze raad als we ons op een vroege ochtend in het ijskoude bergwater begeven. Canyoning is een populair uitje aan het Idromeer in Italië, dat moeten we proberen. Na twee strakke wetsuits over elkaar te hebben aangedaan volgen we braaf de stappen van de gepokt en gemazelde berggeit.

Snelstromende bergrivier

Canyoning aan het Idromeer
Canyoning aan het Idromeer
Canyoning aan het Idromeer

Met deze sport is het de bedoeling dat je in een snelstromende bergrivier je weg naar beneden vindt. Niet voor watjes dus. Het is een sensatie om de kracht van de elementen door je lijf te voelen in een prachtig, duizenden jaren oud natuurtheater. Het kraakheldere water sleep met zijn eeuwige stroom glijbanen en diepe, pruttelende jacuzzi’s uit het steen. Tegen dit zwemparadijs kan geen Landal op.

Gelukkig kregen we bijna magnetische waterschoenen voor de voeten aangemeten. Daardoor blijven we op de been. Later spartelen we in ons drijfpak als een wilde zalm door het water, alleen dit keer stroomafwaarts. We kruipen door smalle rotspassages waar het kolkende water de lakens uitdeelt. Dit is serieuze actie. Soms springen we vanaf grote hoogte in het onzichtbare diepe. Naar voren springen is het dringende advies en vervolgens als een stijve plank met de handen gekruist op de borst gelijkend een spijker het water in. Eenmaal kopje onder danken we God dat hij ons nog niet geroepen heeft.

50 meter hoge waterval

Ricardo klautert ondertussen als een spin over de wanden. Z’n ranke postuur werkt in z’n voordeel. Vliegensvlug maar met een scherp oog voor de veiligheid van de gasten rolt hij de touwen weer in de rugzak. Onze kleine en fitte groep legt het parcours snel af. De grote finale is een 50 meter hoge waterval (zie foto boven) waar we volledig op Ricardo’s ervaring moeten vertrouwen. Met het hart in de keel laat hij ons rustig zakken terwijl het water hard op de helm klettert. Als hier nu iets mis gaat vertellen we het niet na.

Gefascineerd aanschouwen we hoe de ras-alpinist zichzelf daarna gestaag omlaag laat zakken met een ingenieuze techniek. De laatste sprong van een meter of vier is een eitje maar toch laten we het bommetje nog maar even voor wat het is. De spijkertechniek bevalt prima en liever stranden we niet precies op de finish. Het was een prachtig avontuur voor wie fit en niet bang aangelegd is.

Meer info op www.lakeidrotravel.com

Paragliden over het Idromeer

Een sportieve vakantie aan het Idromeer in Italië

Hotels aan het Idromeer

 

Vakantiepark Residence Vico aan het Idromeer

Boek dit park via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button