NieuwsRegio'sToscaneVakantie

Camping Le Capanne is de beste camping voor kinderen in Italië

De bekende groene Campingids ACSI heeft de winnaar bekend gemaakt van de ACSI Awards 2023. Kampeerders uit heel Europa stemden op hun favoriete campings. Natuurlijk waren wij nieuwsgierig welke Italiaanse toppers er uit de bus zouden rollen en wat bleek; Camping Le Capanne is de beste camping voor kinderen in Italië en Holiday Village Florenz heeft het beste campingrestaurant.

Op de verschillende websites van ACSI staan maar liefst 9500 Europese campings dus als je dan de beste bent mag je trots zijn. Camping Le Capanne ligt net onder Cecina bij Marina di Bibone in Toscane. Zij mochten het hoogste schavot beklimmen in categorie ‘Leukste camping voor kinderen’.

Water en dieren

De beste camping voor kinderen in Italië

Dan zijn we toch wel even benieuwd wat die camping nou zo geschikt maar voor de kids. Water is succesfactor nummer één voor een kindervakantie en dat is ruimschoots aanwezig. Er is sinds dit jaar een nieuw zwembad van 1800 m2 met verschillende baden, omringt door een tuin vol palmbomen, kleurrijke bloemen en planten. ‘s Avonds zorgt de verlichting voor een sprookjesachtige sfeer. Het strand ligt twee kilometer verderop. Een pendelbusje brengt je er snel naar toe.

Succesfactor nummer twee, dieren! Camping Le Capanne is een zeer diervriendelijke camping. Er is zelfs een speelruimte voor honden met een parcours en een grasveldje om los rond te rennen.

De camping ligt midden in de olijf-, pijn- en eucalyptusbomen. Een prettige omgeving waar klein en ook groot tot rust komt.

Vermaak

De beste camping voor kinderen in Italië

Als je kinderen het naar de zin hebben is de vakantie geslaagd. Vermaken kunnen ze zich ook met de animatie van de kidsclub (met voetbalschool!), het kinderspeelpark Babilonia en de midgetgolfbaan. Grotere kinderen kunnen de Happybus instappen die ze naar de disco brengt.

Tot slot, geen gezeur over eten! Restaurant pizzeria La Corte dei Glicini heeft lekkere pizza’s, pasta’s of gewoon een patatje met worst. Je hoort ze nooit meer klagen!

Voor papa en mama

Vaandelzwaaien in Volterra tijdens het zomerfestival Volterra A.D 1398, meestal derde week augustus

Je wilt natuurlijk ook een keer een uitstapje maken. Vlakbij ligt Volterra, een middeleeuws juweeltje dat gebouwd is op een rots. Daar valt ook voor de kinderen veel te beleven. In ze zomermaanden zijn er historische festivals.

Boeken maar!

Zo’n supercamping zit snel vol dus kijk even of er toch nog een plekje is voor deze zomer.

Het beste campingrestaurant van Europa

De naam van Holiday Village Florenz deed even vermoeden dat deze camping ook in Toscane lag maar dat bleek niet het geval. Het is meer een vakantiepark en het ligt direct aan de Adriatische kust, vlakbij het leuke stadje Comacchio en dichtbij Ravenna. Van ACSI krijgt het de prijs voor het beste campingrestaurant. Toch hebben we enige twijfel bij deze waardering want 38 reviews van Google zijn regelmatig erg kritisch over de kwaliteit.
Dit park is desondanks goed bezig want begin 2023 kreeg het van de Duitse ADAC, ook al de prijs voor de meeste inclusieve en toegankelijke camping van Europa. Mensen met een beperking ondervinden hier geen enkele barrière als men bijvoorbeeld de zee in wil. Voor visueel gehandicapten is alle communicatie in braille beschikbaar.

Met de kinderen naar Toscane. Ciaotutti geeft tips en korting!

Ga je met je (klein)kinderen op vakantie naar Toscane? Ciao tutti verzamelde in het e-book Toscane met kinderen, meer dan honderd tips voor een onvergetelijke vakantie, voor peuters, kleuters, kinderen op de basisschool, tieners en pubers (en stiekem ook voor volwassenen). Van sfeervolle dorpjes en middeleeuwse kastelen en torens tot kleurrijke kunst, kabelbanen en hangbruggen, van schitterende stranden tot pretparken, bijzondere musea, ijssalons en dierentuinen, je kunt alle kanten op. Het bijna duizend pagina’s tellende e-book bevat éxtra veel foto’s, zodat ook de kinderen kunnen meekijken en -kiezen en jullie er samen een onvergetelijke Toscanetrip van kunnen maken.

Bestellen via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button