Italiaanse dranken en likeurenItaliaanse kado's voor de feestdagenReceptenZaken

Campari Caldo, HOT Kerstcocktail

De kleur rood staat wereldwijd symbool voor verlangen, maar in Italië representeert de kleur ook geluk. In de wintereditie van Il Giornale leest u bijvoorbeeld dat voor Italianen rode lingerie met kerst een gelukkig liefdesleven in het nieuwe jaar beloofd.
Deze ‘passione rossa’ deelt Campari ook graag met haar fans buiten Italië, vooral tijdens de feestdagen. Daarom komt Campari met een cocktailrecept speciaal voor de Kerstdagen. Drink de HOT Campari als aperitief bij het Kerstmenu, als feestelijk extraatje bij het uitpakken van de cadeautjes of als verwennerij op een ontspannen Kerstavond.
Campari is nu ook verkrijgbaar in een speciale cadeauverpakking, voor de gebruikelijke adviesprijs van € 17,49.

HOT Campari
Italiaans-Duitse samenwerking brengt vaak het beste naar boven. Campari creëerde een moderne versie van de traditionele Duitse glühwein met wat Italiaanse flair. Een lekkere opwarmer tijdens de winterse feestdagen. Bij deze het recept.
2 cl. Campari
2 cl. rode port
5 cl. fruitlikeur (perzik, sinaasappel of mandarijn)
14 cl. jus d’ orange
Voeg alle ingrediënten samen en verhit het mengsel in een pan op matig vuur. Snijd twee dunne partjes uit een sinaasappel, steek in elk partje een paar kruidnagels en serveer de warme cocktail met de partjes sinaasappel erin.
Buon Natale e Felice Anno Nuovo!

Lees meer over Italiaanse aperitieven zoals bijvoorbeeld Aperol op deze pagina. Borrelen all’italiana!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button