Italiaanse auto'sNieuwsPiemonteStile ItalianoVakantie

Cabriorijden in Italië, La dolce vita in optima forma!

Met de wind door de haren en het zonnetje op het gezicht heerlijk toeren door het Italiaanse landschap. Het is zo’n beetje het ultieme Dolce Vita geluk met een echte Italiaanse bolide als kers op de taart. Maar deze droom die voor vele van ons toch niet zo ver weg lijkt, is nog niet zo eenvoudig te realiseren. Roméo bedacht een oplossing.

Dat Roméo van Kampen ooit van Alfa’s zou gaan houden kon niet uitblijven. De garagehouder uit Nootdorp is gespecialiseerd in Alfa Romeo, Fiat, Lancia en Volvo. De liefde voor het leven ging alleen niet naar Julia en dat vergeven de fanatieke Italië-liefhebber maar. Met zijn Angeline toerde hij jarenlang in de eigen klassieke Alfa Romeo Spider door Italië, romantischer kan toch niet?! 

Hij merkte echter dat zelf een cabrio huren in Italië niet zo eenvoudig is en als het al kan dan zijn er veel beperkingen. Wil je de droomvakantie echt waarmaken dan gaat er heel wat regelwerk in zitten. Ook was de lange rit van Nederland naar Italië vaak een struikelblok. Roméo en Angeline besloten daarom om het maar zelf te gaan doen. Cabriorent Italia was geboren!

Het dorpje Dogliani in Piemonte is de thuisbasis geworden, het ligt zo’n zeventig kilometer onder Turijn middenin het gebied De Langhe waarover u al regelmatig las op deze site. Het is onder andere een walhalla voor wijnliefhebbers maar kent ook ideale weggetjes om heerlijk het gebied te verkennen.
De twee stalden vier klassieke Alfa Spiders in het dorp en regelden alle voorwaarden om gemakkelijk met het vliegtuig vanuit Nederland naar Piemonte te komen. Instappen en rijden maar!

Lees ook onze tips voor de autorit in en naar Italië, en over de mooiste wegen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button