CalabriëFilmKunst, film, muziekNieuwsVakantie

Burgemeesters Calabrië protesteren tegen film Anime Nere

De film Anime Nere van Francesco Munzi begon vorig jaar op het filmfestival van Venetië aan een zegetocht langs theaters in 19 landen en talloze filmfestivals. De film won dit jaar zelfs 9 keer de David di Donatello, de Italiaanse Oscars. Maar niet iedereen is blij met de heftige film over de ‘Ndrangheta in Zuid-Italië. De burgemeesters van de streek waar de film speelt zijn boos nu TV-zender Sky de film uitzendt.

De burgemeester van Locri, Giovanni Calabrese, zegt in een interview “Deze film geeft een vreselijk beeld van onze regio en bevestigt de ergste vooroordelen over Calabrië, als zijnde een regio die wordt gegijzeld door de maffia en niet loskomt van archaïsche tradities. De vertoning in de theaters was al moeilijk, maar nu een zo machtig medium als de televisie er voor zorgt dat heel Italië deze film kan zien zijn we verbitterd.”

Burgemeester Giovanni Calabrese
Burgemeester Giovanni Calabrese

Hij voegt daar aan toe: “De film over het leven in een paar kleine dorpen geeft een verkeerd beeld van de werkelijkheid en scheert de hele bevolking over een kam. Natuurlijk, de ‘Ndrangheta bestaat en daar vechten we elke dag met man en macht tegen. Maar Calabrië moet het stereotype beeld dat deze film schetst niet pikken. Wat ons betreft sluiten we juridische stappen niet uit want onze regio wordt te schande gemaakt.”

Ook andere burgemeesters sluiten zich bij het protest aan.

Anime Nere

Anime Nere gaat over drie broers (Luigi, Rocco en Luciano) die lid zijn van de ‘Ndrangheta. De drie beginnen op leeftijd te komen en zoeken naar opvolgers. Deze lijkt er te komen in de vorm van Leo, de zoon van Luciano, maar die begaat de fout door de eigenaar van een bar te intimideren die onder protectie van een rivaliserende clan staat. Deze kleine vonk heeft grote gevolgen en voordat Luciano het goed en wel doorheeft is hij verwikkeld in een heuse machtsstrijd.
Marco Leonardi, Peppino Mazzotta en Fabrizio Ferracane spelen de hoofdrollen.

Anime Nere won in 2015 de David di Donatello onder meer voor beste film, regie, scenario, fotografie en muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button