LiguriëNieuwsRegio'sVakantie

Brug bij Genua 3 augustus open

Het twee jaar geleden ingestorte Morandiviaduct bij Genua zal drie augustus opengaan verklaarde de burgemeester van de stad vandaag. Om half zeven ‘s avonds is die dag de openingsceremonie waarna de nieuwe brug van de snelweg A10 in gebruik kan worden genomen.

De nieuwe brug is ontworpen door de beroemde architect Renzo Piano, die zelf uit de stad komt. Hij ontwierp ook het bekende museum NEMO in Amsterdam. Het ontwerp refereert aan het maritieme karakter van de noordelijke havenstad. De brug moet 1000 jaar meegaan vertelde hij de pers vorig jaar.

Twee jaar geleden vielen er 43 doden toen de brug plotseling naar beneden kwam. Daarna werd er veel gesteggeld over geld en schuld maar nu is er dan toch in recordtempo een nieuwe verbinding voor de automobilist die van West naar Oost en andersom wil. President Sergio Mattarella zal de opening verrichten.

Momenteel worden de laatste tests gedaan voordat de eerste auto officieel de brug over mag. Er zullen nog wel snelheidsbeperkingen gelden op de brug van ruim onder de 100 kilometer per uur.

Brug bij Genua 3 augustus open
Brug bij Genua 3 augustus open

Bekijk de live webcam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button