Italiaanse restaurantsNieuwsSmaken

‘Broodje’ Mario Nistro overleden

Triest nieuws bereikte onze redactie vandaag. Mario Nistro is deze week op 73-jarige leeftijd overleden. Nistro was de bedenker van het Broodje Mario en daardoor al tientallen jaren een begrip in Utrecht en ver daar buiten.

Afkomstig uit Fondi (Lazio) kwam hij 43 jaar geleden naar Nederland. In eerste instantie als drummer in een band. Later schrijft hij culinaire geschiedenis.

Utrechtse’ Mario bedacht het beroemde Broodje Mario: kaas, salami, chorizo, rauwkost en een pepertje op – wat we tegenwoordig noemen – een Italiaanse bol. De klassieker is beroemd geworden bij alle bezoekers van de Domstad maar ook ver daarbuiten. En het broodje groeide uit tot de ideale studentenkost, zelfs nog boven de pizza!

Het geheim zat ‘m in de nauwelijks hapbare grote bol voor een klein prijsje, maar het was natuurlijk ook een smakelijke en snelle vervanger voor een complete maaltijd. Ze komen overigens nog steeds, de studenten van toen. Ook al zijn ze lang en breed
afgestudeerd en uitgevlogen voor een carrière, voor Mario deden ze graag nog even een hapje in Utrecht. Een Broodje Mario is nou eenmaal veel meer dan een broodje…

Het klassieke broodje Mario
Het klassieke broodje Mario

Familiebedrijf

Met drie zoons in de zaak maakte hij er een echt familiebedrijf van. Aan de Oude Gracht (bakkerij en kraam) en op het Janskerkhof liepen de zaken uitstekend. Per dag gingen er zo’n tweeduizend bollen over de toonbank.

Hoewel hij al lang in Nederland woonde bleef Italië trekken. Hij ging meerdere keren per jaar op familiebezoek. Over zijn opvolging had hij al zijn ideeën. In een interview vertelde hij dit jaar nog:  “Mijn 18-jarige kleinzoon heet ook Mario. Binnenkort komt hij in de zaak. Hopelijk kan hij mijn levenswerk voortzetten.”

Il Giornale wenst zijn familie en vrienden veel sterkte toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button