Italie EvenementItalië Evenement 2014Italië Evenement Smaak en Stijl 2015Nieuws

Bracco Italiano Kampioenschap dit jaar tijdens het Italië Evenement

Ons artikel over Italiaanse hondenrassen is enorm populair dus kunnen we ons voorstellen dat u ze ook wel eens in het echt wilt zien. Dat kan op zaterdag 30 mei tijdens het Italië Evenement want dan houdt de Bracco Italiano Club Nederland haar officiële clubkampioenschappen!

Wat zijn ze mooi hè? En wat zien er robuust uit! En dan die ogen… De Bracco Italiano is volgens vele kynologen de oudste van de staande jachthonden en zou zijn oorsprong vinden in de kruising tussen de Assyrische dog en Egyptische windhonden. Hij wordt al genoemd in geschriften uit de 4e en 5e eeuw!  Later werd hij gefokt door de illustere Italiaanse families als De Medici en Gonazaga in de renaissance.

Het relatief onbekende ras had in mevrouw Grannetia een bewonderaarster. Zij introduceerde de Bracco Italiano in Nederland en richtte in 1996 de Bracco Italiano Club op. Vooruitlopend op het twintigjarig jubileum komen de kampioenschappen dus echt een beetje thuis tijdens het Italië Evenement.

[divider][divider]

Officiële keuring in Haarzuilens

Zaterdag 30 mei is dus de kampioenschapsclubmatch. Het is een officiële keuring van de Bracco Italiano en dat is ook voor niet-Bracco-baasjes heel bijzonder om te zien. De Bracco is een prachtige hond met een typisch, bijna aristocratisch uiterlijk. Ook op straat trekt de hond al veel bekijks en dat zal in de tuinen van De Haar niet minder zijn. Kom op de zaterdag kijken, knuffelen en kennis maken met deze bijzondere honden én hun baasjes tijdens de clubmatch.

Bracco Italiano italie evenement
Vorig jaar kwamen een aantal baasjes al even poolshoogte nemen bij Kasteel de Haar.

Verliefd

De Bracco Italiano is dus echt een hond om verliefd op te worden, maar hoe verklaart de BIC-voorzitter die liefde?
“Het is een schitterende jachthond, een volhardende werker met een uitstekend reukvermogen. Als je hem ziet lopen in het veld is het een plaatje om van te genieten. Een verlengde snelle en losse draf, met geheven hoofd en de neus fier in de lucht. Verder is de Bracco Italiano een fijne vriend (in) met een evenwichtig, meegaand, intelligent en zachtaardig karakter. Aanhankelijk en gevoelig. Dit ras gaat overigens ook zeer goed met andere honden en de Bracco is de beste maatjes met kinderen. Hij is over het algemeen waaks. De Bracco Italiano heeft veel beweging nodig. Als u niet zou gaan jagen met de hond (en dat is natuurlijk ook niet verplicht), is het wel aan te raden veel activiteiten met de hond te ondernemen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button