Emilia-RomagnaNieuwsVakantie

Bologna is de slimste stad van Italië

Onlangs schreven we dat Bologna een verrassende en originele stedentrip is. Verrassend is echter niet dat de stad gisteren werd verkozen tot slimste stad van Italië. De stad herbergt immers de oudste universiteit van Europa en een leger aan studenten.

Een Italiaans onderzoeksbureau ontwikkelde de ‘iCity-index’ in aanloop naar een conferentie over intelligente steden. Daaruit bleek dat Bologna van de 103 Italiaanse provincie-hoofdsteden op meer dan 100 indicatoren uitblonk.

De universiteit van Bologna. Sinds 1088
De universiteit van Bologna. Sinds 1088

In het onderzoek werd onder andere gekeken naar bestuur, economie, mobiliteit, milieu en kwaliteit van leven. Slimme steden spelen in op de behoefte van haar burgers, aldus het onderzoek.

In de top 10 troffen we Parma en Trento net onder Bologna. Andere slimme steden zijn Florence, Milaan, Ravenna, Genua, Reggio-Emilia, Venetië en Pisa. Allemaal in Noord-Italië.

Steden in het Zuiden scoren slecht. De stad Lecce in Apulië (Puglia) doet het nog het beste op plek 54. En laat dat dan ook net een van onze andere originele stedentrip-tips zijn!

Caltanissetta en Enna in Sicilië en Crotone in Calabrië dragen de spreekwoordelijke rode lantaarn.

Piazza Grande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button