Emilia-RomagnaNieuwsRegio'sSmakenVakantie

Bologna aan de Amstel op 22 mei

Bologna la grassa!De vette’ is een van de bijnamen van de Bolognese keuken omdat die zo rijk van smaak is. Boter, room, vlees en kaas, in Bologna maken ze er de lekkerste gerechten van, en niet alleen Spaghetti alla Bolognese. Dit wereldberoemde gerecht dat eigenlijk gebaseerd is op de ragù alla bolognese, wordt trouwens niet met spaghetti maar met tagliatelle gegeten.

De gastronomie van Emilia-Romagna is zeer geliefd bij alle Italianen maar de diverse specialiteiten zijn ondanks dus een beroemde uitschieter, relatief onbekend in het buitenland. Wie meer wil weten over de keuken van Bologna en Emilia-Romagna is op 22 mei van harte uitgenodigd bij het Italiaans Cultureel Instituut in Amsterdam voor Bologna aan de Amstel.

Onder leiding van Bolognakenner Erik Kooijmans neemt u een  kijkje in de kelder en in de keuken. Er is een korte presentatie met dia’s van de geschiedenis, cultuur en gastronomie van Emilia Romagna. Daarna staat een proeverij van Italiaanse gerechten en gastronomische producten uit Bologna op u te wachten!

22 mei, 17.00 -19.00 uur
ISTITUTO ITALIANO DI CULTURA PER I PAESI BASSI
Keizersgracht 564, 1017 EM Amsterdam
Toegang gratis na reservering via info@bolognafoods.com
Georganiseerd door Bologna Foods

Lees ook over de bezienswaardigheden van Bologna via deze link.
Bologna is niet alleen een van de lekkerste steden van Italië, het is ook de slimste stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button