Nieuws

Boete Ryanair voor niet terugbetaalde tickets in Italië

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft luchtvaartmaatschappij Ryanair een boete van 4,2 miljoen euro opgelegd, voor het niet terugbetalen van tickets van geannuleerde vluchten. Dat hadden ze wel moeten doen voor vluchten na 3 juni 2020. Toen werden de coronamaatregelen in Italië versoepelt.

Ook EasyJet (2,8 miljoen) en Volotea (1,4 miljoen) kregen een boete voor vergelijkbare vergrijpen. De toezichthouder noemde het ‘ernstig oneerlijk gedrag’ . De luchtvaartmaatschappijen annuleerden geplande vluchten met corona als argument. Maar ze gaven klanten vouchers terug en niet het betaalde geld.

Italië onderhoudt een haat-liefde verhouding met de Ierse maatschappij. De vliegtuigen brengen miljoenen toeristen en zakenmensen en dat zorgde bijvoorbeeld economische ontwikkeling in achtergestelde gebieden. Maar de Ieren gaan er dikwijls met gestrekt been in als het gaat om staatsteun voor Alitalia of juist te weinig overheidssteun voor de kleine vliegvelden waar het vaak op landt. Dat leidt soms tot een (tijdelijke) sluiting van een basis. Maar doorgaans kiezen beide partijen op de langere termijn eieren voor het geld.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button