NieuwsSmakenWijn

Bocelli slachtoffer van wijnfraude

Na merkkleding wordt tegenwoordig ook kwaliteitsvoedsel en drank professioneel nagemaakt. Eind vorige maand nam de Italiaanse politie 30.000 vervalste flessen in beslag van Italiaanse topwijnen zoals Brunello di Montalcino en Chianti. De etiketten en kwaliteitszegels waren nagemaakt en de wijn in de fles was van inferieure kwaliteit.

De flessen die de politie aantrof in wijnhuizen, bottelarijen, supermarkten en wijnwinkels in Toscane, Umbrië, Lazio en Ligurië, waren bestemd voor verkoop in Italië en de export. De echte producenten hebben niets te maken met de fraude.

Na de inbeslagname bleek ook de tenor Andrea Bocelli is gedupeerd. Je las in ons exclusieve interview met de wereldberoemde artiest dat zijn familie al meer dan 100 jaar topwijnen maakt die sinds kort ook in Nederland te koop zijn. Broer Alberto Bocelli was met zijn zoon onlangs nog aanwezig op het Italië Evenement bij Kasteel de Haar.

De oplichters kochten goedkope tafelwijn voor 1 euro de liter en verkochten de flessen voor meer dan €30,-!  Zes mensen zijn aangehouden. Men schat de schade voor de wijnboeren op enkele honderdduizenden euro’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button