NieuwsStedenVenetië

Blaastest voor Gondeliers in Venetië

Soms doen de gondeliers in de kanalen van Venetië ons denken aan de taxi’s in Amsterdam of andere grote steden. Er is nogal eens gedoe rondom de vrijgevochten ‘chauffeurs’. De toerist betaalt soms veel te veel (lees ons bericht over de woekerprijzen) en is vervolgens overgeleverd aan de grillen van de kapitein.

Een ernstig incident deed zich in augustus voor toen een Duitse toerist onder de Rialtobrug overleed. De gondel waarin hij zat botste op een waterbus. Later bleek dat de gondelier onder invloed van drugs was. Een maand eerder dook er een filmpje op internet op waarin een groep vermoedelijk dronken gondeliers, een stagiair dwong om zonder kleren naar de overkant van een van de kanalen te zwemmen.

De beroepsgroep is het slechte imago inmiddels ook zat. In een poging positief in het nieuws te komen, ondergingen 23 gondeliers deze week vrijwillig een alcohol en drugstest. “We zijn geen stelletje drugs- en alcoholverslaafden”, was de boodschap aan het publiek. Alle deelnemers testten negatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button