FilmKunst, film, muziekNieuws

Nu in de bioscoop: I Nostri Ragazzi!

Het boek Het Diner van Herman Koch was een wereldwijde bestseller die later werd verfilmd. Het boek bood regisseur Ivano De Matteo echter voldoende inspiratie om het nogmaals te verfilmen, maar dan wel op basis van een vrijelijke bewerking en met een Italiaanse sterrencast.

Critici menen dat deze versie een stuk beter is geslaagd dan de Nederlandse variant. I Nostri Ragazzi werd vorig jaar meermaals bekroond op het Filmfestival van Venetië.

film-poster-I-nostri-ragazzi-12Als u het boek gelezen hebt ziet u de verhaallijn terug maar met een eigen interpretatie. De film draait om Paolo die kinderarts is in een druk ziekenhuis in Rome. Zijn vrouw Clara is gids in een museum en samen hebben ze een 16-jarige zoon. Paolo’s broer is advocaat met een drukke praktijk en heeft een leuke tienerdochter in dezelfde leeftijd als de zoon van Paolo en Clara. Zij woont bij haar vader en zijn tweede vrouw, de moeder is van Paolo’s tweede kind.

Op het oog hebben beide families alles, maar ondanks hun comfortabele leven zijn er spanningen aan de oppervlak. Zoals over het regelmatige diner wat ze met elkaar hebben in steeds weer hetzelfde restaurant en waar de irritaties zich over opbouwen. Over de arrogantie van Paolo en zijn succesvolle praktijk of over Clara en haar ziekelijke bezorgdheid om haar zoon. Maar dan worden de vier ouders geconfronteerd met een uitzending op TV van beelden van een mishandeling en dood van een zwerfster. De gevolgen voor beider families zijn desastreus…

I Nostri Ragazzi draait in de volgende bioscopen:

Amsterdam – De FilmHallen, Apeldoorn – Filmtheater Gigant, Delft – Filmhuis Lumen, Den Haag – Pathé Buitenhof, Eindhoven – Filmtheater Plaza Futura,  Groningen – Groninger Forum, Haarlem – Filmschuur, Hilversum –  Filmtheater Hilversum, Maastricht – Filmtheater Lumière, Rotterdam – Lantaren-Venster, Utrecht – Louis Hartlooper Complex, Zwolle – Het Fraterhuis

Bekijk de trailer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button