NieuwsVakantie

Binnenlands toerisme Italië boekt record

Net als in Nederland en België gingen ook de Italianen dit jaar vooral op vakantie in eigen land. Dat zorgde voor een recordaantal overnachtingen in juli en augustus.

In voorgaande jaren boekten in deze periode rond de 18 miljoen Italianen een binnenlandse vakantie, dit jaar maar liefst 23 miljoen. Dat had niemand verwacht. De 6 miljoen ‘aankomsten’ uit het buitenland waren weliswaar een stuk minder dan voor de pandemie maar meer dan verwacht. Per saldo zijn de hoteliers en campinghouders zeer tevreden.

Vooral in de badplaatsen was het door het hele land druk, mede door de hittegolf misschien. Italianen kiezen dan vooral voor hotels om de vakantie door te brengen. Campings zijn iets minder populair.

Op de kleine eilanden was geen bed meer te krijgen. Alle bewoners waren al snel gevaccineerd waardoor ze zich als corona-veilige bestemming met succes aanprezen.

Naar het zuiden

Traditioneel ging al 80 procent van de Italianen op vakantie in eigen land. Zuid-Italië is voor hen het populairst, de helft van de vakantiegangers reist af naar het zuiden. Sicilië is de favoriete regio in het zuiden gevolgd door Sardinië, Puglia en Calabrië. Het liefst zit men dan aan de kust en dit jaar dus helemaal. Minder dan 10% verblijft in bergen van binnenland.

Italianen die in het buitenland vakantie vieren hebben Spanje als favoriete bestemming binnen Europa.  Buiten Europa staan de Verenigde Staten op nummer 1.  Een kleine 20% gaat normaal gesproken naar verre, tropische oorden maar dat zal dit jaar anders zijn.

In Venetië bleven net als vorig jaar de massa’s weg. Dat leidde tot een zeer aangenaam moment voor een bezoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button