NieuwsSmaken

Bijna 8.000 Nederlanders redden Parmezaanse kaas

Gisteren was de laatste dag waarop u Parmezaanse kaas kon bestellen voor de actie Red een Kaas. De actie werd een groot succes. Maar liefst 7.745 Nederlanders hielpen de Italiaanse kaasboeren en kochten anderhalve kilo van de originele Parmigiano Reggiano. Een bewijs van de sterke band tussen Nederlanders en Italianen.

Ook verschillende horeca-ondernemers kochten hun Parmezaanse kaas via de Nijmeegse stichting. De kazen worden van 15 tot en met 19 augustus uitgereikt op de Landgoedfair 2012, die wordt gehouden op de heerlijkheid Marienwaerdt in Beesd.

De actie van de Nijmeegse ondernemers Samuel Sanders en Raymond Janssen, had als doel de Italiaanse kaasboeren die werden getroffen door de aardbevingen in mei 2012, een financieel hart onder de riem te steken. Iedereen die 25 euro overmaakte, bestelde zo anderhalve kilo van de originele Parmezaanse kaas.

Publiciteit

De actie kreeg veel publiciteit en haalde zelfs het NOS-Journaal met een reportage waarin de initiatiefnemers het getroffen gebied bezoeken. De schade bleek in werkelijk nog veel indrukwekkender dan op de foto’s. Drooghuizen met tienduizenden kazen op de grond zorgen voor een schade van honderden miljoenen want u weet dat de echte Parmigiano Reggiano niet goedkoop is. Bekijk via deze link de rapportage van het journaal

De schade in een van de drooghuizen (foto Red een Kaas)
De schade in een van de drooghuizen (foto: Red een Kaas)

Verbaasd

Het enorme succes van de actie heeft ook de initiatiefnemers van de actie verbaasd. “We gingen aanvankelijk uit van een stuk of honderd deelnemers”, vertelt Raymond Janssen. “De actie (die via online media werd gecommuniceerd red.) heeft ook de kracht van goede online communicatie nog maar eens aangetoond.”

Lees ook ons eerdere bericht.

[divider][divider]

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button