NieuwsRegio'sSardiniëVakantie

Bezoekersstop droomstrand Sardinië uitgesteld

Het Italiaanse eiland Sardinië heeft de mooiste stranden van Italië en dat weten er dankzij internet en de sociale media tegenwoordig meer. Voor één van de meest tot de verbeelding sprekende stranden dat alleen te voet of per boot bereikbaar is, wil men nu bezoekersstop. Alleen is niet iedereen het daarmee eens.

Google op Cala Luna Sardinië en je kan de rest van de maand lezen. De beelden van het strand zijn misschien wel miljarden keren gedeeld. Onontdekt is het dus niet meer, ondanks dat je er niet zo makkelijk komt. Prachtig is het wel, met helder turquoise zeewater, wit zand en magnifieke rotspartijen en grotten. Iedereen wil een Instagram plaatje maken van de ‘parel van de Golf van Orosei’ en velen doen dat ook. Burgemeester Angela Testone (73) van de nabij gelegen gemeente Dorgali, besloot daarom tot een bezoekersstop. Ze bedacht een maximum van 600 personen dat er tegelijk aanwezig mocht zijn op het strand.

De burgemeester van Baunei, dat ook vlakbij ligt, was het daar niet mee eens net als veel wandelgidsen en kapiteins van toeristenboten, voor wie het strand een vast onderdeel van het programma vormt. Dat het besluit ook nog eens midden in het seizoen genomen werd was al helemaal tegen het zere been.

Bezoekersstop droomstrand Sardinië uitgesteld
Het beroemde plaatje van het strand en de grotten.

Alle partijen hebben nu besloten dat er voorlopig geen maximum komt voor het strand. In oktober praten ze verder over oplossingen voor de problemen waar de maatregel voor diende.

Overtoerisme

Bezoekersstop droomstrand Sardinië uitgesteld
Rijen toeristen lopen van het busstation naar het centrum van Taormina

Het conflict tussen de burgemeesters staat niet op zichzelf want al tientallen jaren kibbelen ze over wie nou de baas is op het strand. Beide gemeenten hebben er verschillende bevoegdheden. Maar de behoefte om het ‘overtoerisme’ in te perken is een trend die in heel Italië speelt. Venetië wil toegang gaan heffen, Cinque Terre is al jaren bezig met het limiteren van het aantal bezoekers en het Italiaans verkeerbureau doet er alles aan om toeristen meer het binnenland in te sturen.

Bezoekersstop droomstrand Sardinië uitgesteld

Bezoekersstop droomstrand Sardinië uitgesteld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button