NieuwsVakantie

Bezoekers Vakantiebeurs: Italië het favoriete vakantieland

De Vakantiebeurs sloot afgelopen zondag weer de deuren. De organisatie kijkt tevreden terug want het bezoekersaantal steeg, crisis of niet, met 4% tot bijna 127.000. Uit een enquête onder de bezoekers bleek, wat u als bezoeker van deze site uiteraard volledig onderschrijft; Italië is het favoriete vakantieland. Toch een opvallend nieuwtje want jarenlang was Frankrijk de nummer 1. Spanje stond ook dit jaar weer op de derde plaats. Dit wil overigens niet zeggen dat de meeste Nederlanders naar Italië op vakantie gaan. Daarin voert Frankrijk nog steeds de lijst aan met zo’n 2,3 miljoen Nederlanders die een lange vakantie in het land doorbrengen. Italië komt op de 5e plaats met ruim 900.000.

3.000 euro
Gemiddeld denk de bezoeker aan de beurs dit jaar € 3.000,- per persoon aan vakanties uit te geven. Een kwart doet het rustig aan met zo’n € 1.500,- per persoon maar bijna de helft gaat ruim over de 2500 euro. Sommigen besteden dit jaar zelfs meer dan € 10.000 per persoon aan vakanties.
Duurzaam
We schreven het al eerder op deze site in relatie tot skiën. Duurzaam vakantievieren wordt belangrijker. In de enquête gaf maar liefst 77% van vakantiegangers aan meer voor een reis te willen betalen als die duurzaam wordt georganiseerd.  Gemiddeld zelfs € 85,- per persoon.

Volgend jaar is de Vakantiebeurs dinsdag 8 januari tot en met zondag 13 januari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button