NieuwsRegio'sStedenVakantieVenetiëVeneto

Bezoek je Venetië, stop eens in Mestre!

In de stad Mestre vlak voor Venetië ontdekten we een bijna Nederlands aandoend plaatje. Het was in dit geval geen oud-Hollandse vestingstad maar het Marghera Fort. Dat fort kan je ook eens bezoeken als je de wereldberoemde stad in de lagune al hebt gezien.

Niemand stopt normaal gesproken in Mestre onderweg naar Venetië. Alleen om te parkeren wellicht voor een bezoek aan de stad in de lagune. Mestre is een grote stad op het vasteland waar inmiddels zo’n 90.000 mensen wonen, meer dan in Venetië. De stad is onderdeel van de gemeente Venetië net als de eilanden die in de lagune liggen. Veel Venetianen voor wie het te duur werd zijn er naar toe verhuisd. Al in 1337 werd Mestre, ooit havenstad het Romeinse rijk, deel van de republiek Venetië.

Marghera Fort

Inwoners picknicken in de mooie omgeving van het fort

Het Marghera Fort in Mestre werd door de Oostenrijkers gebouwd toen ze er de baas waren en begin 19e eeuw voltooid door de Fransen. Je kan het bezoeken en er is ook militair en botenmuseum gevestigd. De stervormige structuur zien we natuurlijk ook in Nederlandse vestigingen maar het is van oorsprong een Italiaanse uitvinding. Kijk maar eens naar de stad Palmanova in de regio Friuli-Venezia Giulia. Die is zelfs Werelderfgoed.

Mestre heeft verder ook nog een dom uit de 17e eeuw en de Torre dell’Orologio die uit 1108 komt. De toren is gratis te bezoeken van 10 tot 12:30 uur en van 16:00 tot 19:30 uur. Op maandag en feestdagen is de toren gesloten.

Voor toeristen met een klein budget is Mestre een prima vertrekpunt voor een bezoek aan Venetië. Hotels en restaurants zijn een stuk goedkoper en de verbinding met Venetië uitstekend, zelfs ‘s nachts.

Bezoek je Venetië stop eens in Mestre!
De Torre dell’Orologio is een van de paar bezienswaardigheden in Mestre.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button