Italiaanse restaurantsNieuwsSmaken

Weer brons voor chef Massimo

Het toonaangevende Britse vakblad Restaurant stelt sinds 2002 ieder jaar de San Pellegrino Top 50 samen, met de vijftig beste restaurants ter wereld volgens 800 culinaire experts. Osteria Francescana uit Modena handhaaft zich op de nieuwste lijst in de top op plek drie, net als vorig jaar.

Het driesterren restaurant wordt geleid door chef Massimo Bottura, een bijzondere verschijning; innemend, onconventioneel en vernieuwend maar ook trouw aan Italiaanse tradities. Hij omschrijft zichzelf als een echte man uit Emilia-Romagna met sterke spieren als Parmigiano Reggiano. Er stroomt volgens hem Aceto Balsamico door zijn aderen en zijn geest bruist van de Lambrusco!

Zijn keuken noemt hij een intelligente evolutie van Italiaanse tradities. Zo maakt hij een gerecht met op het bord Parmigiano Reggiano van vijf verschillende leeftijden, geserveerd in verschillende texturen en temperaturen.

In de Top 50 vinden we nog twee Italiaanse restaurants, helaas eentje minder dan vorig jaar. Op plaats 39 prijkt Le Calandre in Padua (Veneto) en plek 46 is voor Piazza Duomo in Alba (Piemonte). Onze eigen Jonnie Boer is na een jaartje afwezigheid weer terug op de lijst op plek 29. De nummer 1 positie is wederom voor Noma uit Denemarken.

Meer over Italiaanse toprestaurants in Italië én Nederland

gerecht combal zero
Zo serveert restaurant Combal.Zero (plek 51) je toetje.

De lijst heet weliswaar Top 50 maar is eigenlijk een top 100. Alle Italiaanse restaurants onderstaand. Bezoek ook eens fraaie de websites van deze toprestaurants.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button