Italiaanse kado's voor de feestdagenItaliaanse kerstkado'sNieuwsSmaken

Cucina di casa mia gaat voor ‘Beste kookboek ter wereld’

Italiaanse kookboeken; de gemiddelde boekwinkel heeft er kasten van vol. Ook op de redactie van Il Giornale belandt iedere week wel een verse uitgave op de plank. Een uitzondering geldt voor het boek van Nicoletta Tavella. Haar Cucina di casa mia ging mee naar bed, het toilet en op de bank.

Tavella, eigenaar van de Amsterdamse kookschool La Cucina del Sole, verzamelde familierecepten en voegde ze samen met wat tips en herinneringen in een ver(s)makelijke bundel. Het is met recht een heerlijkheid om te lezen hoe de schrijvende kok (of kokende schrijver) in haar negentien Italiaanse jaren de smaken proefde van noord tot zuid; het gevolg van regelmatig verhuizen. Toen ze uiteindelijk in Puglia haar smaakclimax bereikte, vertrok Tavella naar Nederland. Met in haar koffer… het lekkerste van thuis!

Il Giornale recenseert dan ook onomwonden:Nicoletta Tavella is een vrouw om op te vreten! En dat vinden trouwens niet alleen wij. Begin december ontving het boek de Gourmand Cookbook Award 2012 in de categorie kookboeken uit Nederland en het dingt nu mee naar de titel ‘Beste kookboek ter wereld’.

EXCLUSIEVE AANBIEDING VOOR IL GIORNALE LEZERS
Bestel het boek en ontvang als lezer van Il Giornale een exclusieve korting van 20%. Vermeld ‘actie Il Giornale’ bij de bestelling. U betaalt dan € 19,95 i.p.v. € 24,95. Klik hier om te bestellen.

Lees ook ons bericht over het kookprogramma van Nicoletta op de Italiaanse TV en kijk hoe ze samen met Herman den Blijker Italiaans restaurant Felicita in Amsterdam nieuw leven in blaast.

Signeersessie
Zaterdag 15 december 2012 signeert Nicoletta haar boek bij kookwinkel Divine & Delicious in Amsterdam. 11.00 – 17.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button