algemeenLiguriëNieuwsRegio'sVakantie

Beroemd wandelpad Via dell’Amore in 2024 open

Misschien wel het bekendste Italiaanse wandelpad, de Via dell’Amore in de regio Ligurië, wordt gerenoveerd. Vanaf 2021 starten de werkzaamheden die tot 2024 zouden moeten duren. Het pad is sinds 2012 afgesloten.

Het was soms filelopen op het vermaarde pad waar tegenwoordig ook alle Chinezen en Brazilianen een keer overheen willen. Geheel ongevaarlijk was het door de erosie ook niet. Het werd daarom afgesloten omdat er gesteente naar beneden kwam dat tot gewonden heeft geleid (zie foto boven). Er wordt al jaren over gepraat maar met behulp van het ministerie die 12 miljoen in de pot deed kan er nu een groot project worden gestart om het pad klaar te maken voor de toekomst.

Het doel is om de werkzaamheden zo geruisloos mogelijk te laten verlopen voor mens en natuur. Bouwlampen worden slim afgesteld, er komt een kabelbaantje voor de materialen en er wordt extra groen aangeplant.

Een van de maatregelen om het pad veiliger te maken is het vastzetten van de rotswanden en extra aanplant van lokale plantensoorten om de grond beter bij elkaar te houden. Daarnaast komen er ook extra tunnels.

Het bekende wandelpad waar je in 20 minuten overheen loopt, verbindt de dorpen Riomaggiore en Manarola met elkaar in het nationaal park Cinque Terre. Het werd begin 19e eeuw geopend en speelde een belangrijke sociale rol voor de bevolking van de twee geïsoleerde dorpen. In het verleden kwam er vaker steen naar beneden en werd het pad soms afgesloten. Een grote aardverschuiving in 2012 die 4 toeristen verwondde zorgde dat het pad voor het grootste deel werd afgesloten.

De segmenten van het pad zoals het door de gemeente is ingedeeld.
Hier dus segment 4.

Geen slippers

Recent werd op de wandelpaden in de regio het dragen van slippers verboden. Wie dat toch doet kan op een forse boete oplopend tot 2.500 euro rekenen. Te vaak moesten toeristen die onvoldoende waren voorbereid op het grillige terrein worden gered met dure helikopters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button