Italiaanse auto'sStile Italiano

Bernhard glimlacht: Italia@Zandvoort 2014 op 29 juni

Wijlen prins Bernhard zal met een tevreden glimlach van boven toekijken. Op de geboortedag van deze verstokte Ferrarifan is dit jaar het spectaculaire auto-evenement Italia@Zandvoort. Het circuit ziet dan weer rood van de Ferrari’s!

Dit jaar is de F1-demonstratie van Minardi met Jos Verstappen en Jan Lammers de grote publiekstrekker van het Italiaanse auto- en lifestyle-evenement. Verder zijn alle merken van Italiaanse origine te zien, te horen en te ruiken.

Maar Italia@Zandvoort prikkelt alle zintuigen want naast de aanblik van sensuele koetswerken en het geluid van temperamentvolle motoren, is er de geur van de beste Italiaanse koffie de smaak van de lekkerste pastagerechten en de stijl van fraaie Italiaanse kleding.

Jos Verstappen in de Minardi in 2003
Jos Verstappen in de Minardi in 2003

Grootste Minardi F1-demonstratie

Het Formule1 team van de Italiaanse oprichter Giancarlo Minardi is een bekende naam in de autosport. Liefst tien Minardi’s treden op tijdens het event, nooit waren zoveel Minardi’s bijeen. Het V10-gebrul en V12-gehuil zal oorverdovend zijn. Jos Verstappen en Jan Lammers keren voor even terug in de F1. De ervaren Nederlandse coureurs gaan meerdere keren de baan op. De grindbak is bijgevuld…

Snelste abarth ooit
De Abarth 695 Biposto is de snelste Abarth 500 ooit

Snelste Abarth 500 ooit

De Abarth 695 Biposto is de snelste Abarth 500 ooit. Het bommetje heeft een ‘droog’ gewicht van 997 kg, is 190 pk sterk, accelereert binnen 5,9 seconden naar de 100 km/h en heeft een top van 230 km/h. Voor het eerst in de historie zal een ‘road legal car’ worden uitgerust met een zogeheten ‘dog ring’ transmissie. Deze speciale versnellingsbak is bekend uit de racerij en is nog niet eerder beschikbaar geweest voor een auto waarmee ook op de openbare weg gereden mag worden.

ferrari california t italia zandvoort 2014
De nagelnieuwe California T

Ferrari

Traditiegetrouw ziet Italia@Zandvoort rood van de Ferrari’s, maar tussen al die steigerende paarden staat dit jaar een echte primeur. Het edele merk uit Maranello brengt de nagelnieuwe California T mee, de allereerste Ferrari sinds de legendarische F40 die wordt aangedreven door een turbomotor. In het geval van de California T een dikke 3.8 liter V8 met twee turbo’s, goed voor 560 pk.Hoe hard gaat dat? Zo’n 316 km/h.

Kaarten voor Italia@Zandvoort zijn te koop via www.iaz2014.nl

Zelf met de auto naar Italië? Lees onze tips of bekijk de 5 mooiste routes die je echt gereden moeten hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button