FilmKunst, film, muziekNieuws

Back to the 70ties met film Anni Felici

De jaren 70 van de vorige eeuw; vrijheid blijheid, alles mag, taboes werden opgeblazen. En dit was in de kunstenaarswereld niet veel anders, waarschijnlijk nog extremer. In dit voor vele van u nog herkenbare decor speelt Anni Felici zich af, de nieuwe film van regisseur Daniele Luchetti. Een komisch filmdrama geïnspireerd op zijn eigen familie.

De film gaat over de zelfingenomen kunstenaar Guido. Hij hangt voortdurend in zijn atelier rond in het gezelschap van een schare aantrekkelijke jonge vrouwen die hij met gips insmeert. Ondanks de vrijgevochten seksuele moraal is zijn toegewijde vrouw Serena (Micaela Ramazzotti), niet echt gecharmeerd van zijn escapades. Ze is jaloers en boos en wil zelf ook wel eens avontuurtje.

anni felici poster kleinDankzij de hulp van een galeriehoudster haalt Guido een belangrijke opdracht voor een tentoonstelling in Milaan binnen maar dat wordt een fiasco, om maar eens een mooi Italiaans woord te gebruiken. Zijn ego loopt een flinke deuk op als hij door een lokale kunstcriticus beschuldigd wordt van gebrek aan passie. En dan gaan zijn vrouw en kinderen ook nog eens naar een feministische retraite in Frankrijk, nota bene op uitnodiging van zijn galeriehoudster!

Anni Felici is een lekker lichte Italiaanse lentefilm met een flinke dosis humor. De Nederlandse kritieken zijn uitermate positief. NRC Handelsblad gaf zelfs 4 sterren.

Hij draait in de volgende bioscopen.

De Lieve Vrouw – Amersfoort, Cinecenter – Amsterdam, The Movies – Amsterdam, Rialto – Amsterdam, Focus Filmtheater Arnhem – Arnhem, Chasse Cinema – Breda, Verkadefabriek – Den Bosch, Filmhuis Den Haag – Den Haag
Filmtheater Plaza Futura – Eindhoven, Concordia – Enschede. Forum IM A G E S – Groningen, Filmschuur – Haarlem
Cinema Oostereiland – Hoorn, Kijkhuis Leiden – Leiden, Filmtheater Lumiere – Maastricht, Lux – Nijmegen, LantarenVenster – Rotterdam ‘t Hoogt – Utrecht

Bekijk de trailer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button