Italiaanse restaurantsNieuwsSmaken

Bacco Perbacco: Italiaanse smaken en échte gastvrijheid in Den Haag

Restaurant Bacco Perbacco in Den Haag stond al lange tijd op onze verlanglijst na alle goede verhalen. In 2017 werd het zelfs genomineerd voor Italiaans Restaurant van het Jaar. Sindsdien is de kwaliteit er niet minder om geworden. Ons recente bezoek was dan ook een waar feest...

“Ik kook altijd met de allerbeste ingrediënten. En als dat betekent dat die uit Italië moeten komen dan is dat maar zo, alleen zijn sommige verse producten hier net zo goed of zelfs beter. Dan koop ik die hier, en daar doe ik niet geheimzinnig over”.

Mario de Benedictis is eigenaar van Bacco Perbacco, een kleinschalig restaurant in het levendige Zeeheldenkwartier in Den Haag. Hij studeerde in 1981 af als kok aan de hotelschool in de provincie Salerno. Dat hij wel een klein beetje kijk heeft op koken en de kwaliteit van ingrediënten is dus nog zachtjes uitgedrukt.

Mario gaat er dan ook graag even over verder: “natuurlijk komt het meeste direct uit Italië, dat is ook logisch als je traditioneel Italiaans wilt koken. Toch kom ik hier om de hoek soms de mooiste dingen tegen. En als iemand dan aan mij komt vragen waar ik een bepaalde vis vandaan heb ben ik daar eerlijk over. Gewoon uit Scheveningen.”

Sfeer van de Cilento

Bacco Perbacco Italiaanse smaken en échte gastvrijheid in Den Haag

Mario is opgegroeid in de Cilento regio in het zuiden van Italië. Een mooie en rustige streek, waar gastvrijheid met een hoofdletter G wordt geschreven. En dat merk je al bij binnenkomst. Het restaurant voelt aan als een huiskamer, met slechts 24 couverts. Achterin staat Mario in een kleine open keuken met veel passie te koken. En als het even kan loopt hij bij zijn gasten langs om een praatje te maken. De sfeer is gemoedelijk, je wordt er echt als gast behandeld en Mario en zijn staf doen er alles aan om er een mooie avond van te maken.

In Italië hebben we vaak minder goed gegeten

Bacco Perbacco Italiaanse smaken en échte gastvrijheid in Den Haag

Dan het eten. Bacco Perbacco biedt een wisselend 3-gangen menu aan voor een vaste prijs van €37,50. Er is altijd keuze uit vlees, vis en vegetarische gerechten. Mario bereidt alle gerechten ter plekke dus verser wordt het niet.

Wij hadden een traditionele antipasti misto, waaruit onmiddellijk bleek dat Mario inderdaad de beste ingrediënten weet te vinden. De carpaccio, vitello tonato, speenvarken, buffelmozzarella en andere kaasjes en groenten waren stuk voor stuk zoals we ze in Italië gewend zijn. Alhoewel we ze daar vaak genoeg minder goed gegeten hebben.

Vervolgens was er keuze uit vier soorten pasta, waaronder een geweldige gnocchi met truffel. Daarna konden we kiezen uit verschillende soorten vlees en een zeebaars. We kozen de laatste en ja………als vis echt vers is dan proef je dat. Top! Mario heeft ook een aantal erg lekkere wijnen op de kaart staan, je zou het bijna vergeten.

We sloten het geheel af met koffie, limoncello en een van de heerlijk authentieke nagerechten.

Meer dan welkom

Bacco Perbacco Italiaanse smaken en échte gastvrijheid in Den Haag

Den Haag telt weliswaar veel Italiaanse restaurants maar de ongedwongen sfeer maakt Bacco Perbacco uniek. Het heeft toch echt een Zuid-Italiaans karakter, je voelt je er meer dan welkom. Wil je een ‘avondje Italië’, in een informele omgeving, klein en knus met puur en vers eten? Twijfel niet, Bacco Perbacco is anders. Zoals Zuid-Italië ook ‘anders’ is.

En als je dan een paar weken later overdag langsloopt komt Mario meteen naar buiten: “ik moet zo weg voor een catering, maar wil je even wat drinken?”. En dan zit je in een kleine ruimte vol dozen en schalen met verse gerechten te praten over Cilento, voetbal (Mario is een échte Cagliari supporter), verse vis en eerlijkheid. Dat laatste is echt iets waar Mario veel waarde aan hecht, eerlijkheid en openheid naar zijn klanten: “ik heb misschien niet de grootste zaak of de meest luxe uitstraling. Maar ik doe wat ik beloof en ben transparant over wat we op tafel zetten. Ik wil niet alleen dat klanten lekker eten en een leuke avond hebben, maar ook weten dat ze precies krijgen wat er wordt beloofd. Zo ben ik nou eenmaal”.

Reserveren bij Bacco Perbacco is noodzakelijk want het zit altijd vol. Daar zal vast een reden voor zijn.

baccoperbacco.nl.

Goede Italiaanse restaurants

Lees al onze verhalen over de beste Italiaanse restaurant van Nederland via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button