NieuwsVakantie

Leg je autorit door Italië vast op video!

Of je nu een rondreis maakt of je rijdt meteen naar je vakantiebestemming. Van Italië moet je gewoon mooie plaatjes vastleggen. Maak daarom al tijdens het rijden een mooie film van je roadtrip, dan kan je thuis nog eens van lekker genieten van je reis door De Laars. En het is ook nog eens veilig.

Legaal

Als bestuurder let je als het goed is op het verkeer en minder op de schitterende omgeving. Met een zogenaamde Telecamera Difesa Automobilista neem je alles op. Sorry? Ja, een dashcam, daar hebben we het over! Die zijn gewoon legaal in Italië. Als je je tenminste wel aan een paar voorschriften houdt. Je mag alleen beelden maken van wat er op en rond de weg te zien is en die mag je niet op grote schaal verspreiden. Je mag ‘m dus alleen gebruiken voor privédoeleinden. Tot slot moet je formeel als eigenaar de passagiers melden dat het apparaat geluid in de auto opneemt.  

Veilig op reis

Je maakt al rijdende dus niet alleen mooie beelden, maar zo’n camera komt ook nog eens erg goed uit als het een keer mis gaat. Italianen rijden om het maar zo te zeggen, ‘sportief’… Een ongeluk zit dus altijd in een klein hoekje. Met de beelden van een ongeval of aanrijding sta je gewoon sterker. Dat is wel zo prettig als je in het buitenland ben en de taal niet beheerst.

De mooiste routes in Italië

Lekker toeren lang de kust, door de heuvels en als je durft dwars door de grote steden. Autorijden in Italië is fascinerend. We schreven al eerder over de snelwegen met het mooiste uitzicht. Die tips geven we je graag nog even mee.

De Stelvio-pas heeft 34 haarspeldbochten, spectaculair! Gelegen op 2.757 meter is het de een-na-hoogste verharde bergpas in de  Alpen. Het bekende autoprogramma Top Gear noemde het ooit de ‘greatest driving road in the world’.

In alle lijstjes staat de Amalfikust. De mooiste van Italië volgens menigeen en ook volgens UNESCO want het staat op Werelderfgoedlijst. Rij langs de torenhoge afgronden en de pastelkleurige dorpen die tegen de steile hellingen zijn geplakt. Vaak ben je helaas niet de enige op de weg. Reken het hele jaar door op grote drukte.  

Zoek zomaar eens wat afbeeldingen van Italië en gegarandeerd kom je het gebied waarin de Via Chiantigiana ligt tegen. De wijnroute tussen Florence en Siena dateert uit 1.700 en je doorkruist de beroemde Chiantistreek. Alsof je door een schilderij rijdt. Wuivende cipressen , glooiende heuvels, middeleeuwse stadjes. Mooier wordt het niet!

Rij 100 kilometer van Bolzano naar Cortina d’Ampezzo op de Grande Strada delle Dolomiti. Deze weg voert langs de steile en grillige toppen van de Dolomieten. Het is een adembenemend landschap dwars door de ongerepte natuur. Dat moet je zeker filmen!

Voor de coureurs bevelen we de Passo della Cisa aan. Deze snelweg, de A15, loopt van Parma naar La Spezia. De pas leidt je door de Ligurische en Toscaanse Apennijnen en staat garant voor veel bochtenwerk. Gefortuneerde Italianen uit Milaan rijden er met topsnelheid naar het buitenhuis aan de kust. Zie ze maar eens bij te houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button