De markenHuizenLezersverhalenNederlanders in ItaliëNieuws

Arthur en Marieke emigreren naar Italië

Veel Nederlanders dromen ervan om naar Italië te emigreren. Sommigen doen het ook echt. Arthur en Marieke van der Schaaf staan op punt om te vertrekken. Alleen nog even het eigen huis verkopen in Veghel want het huis in Italië is al aanbetaald. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar de Italiaanse passie zit waarschijnlijk tot in de fundamenten dus als u interesse heeft dan zijn hier de details. Het levert in ieder geval een gratis weekje vakantie in de Bed and Breakfast van het koppel op, ook als u een koper aanbrengt!

Il Giornale ontving van Arthur en Marieke hun eigen verhaal.

Onze eigen Bed and Breakfast in De Marken

In de zomervakantie van 2010 hebben wij, Arthur en Marieke van der Schaaf, besloten dat wij om t.z.t. zelfs iets in de horeca te gaan doen, daar wij het zat waren om voor een baas te werken. Al gauw was het idee om een Bed and Breakfast te beginnen geboren.En dat deze in ons geliefde Italië zou komen te staan was ook al gelijk duidelijk, daar wij het leven in Nederland ook zat begonnen te raken.

La Spezia viel af

Zoektocht

Dit alles leidde ertoe dat eenmaal terug in Holland een groots research offensief werd opgestart t.a.v.wonen en werken in Italië maar ook waar en waarom naar een bepaalde streek en plaats.Rond de kerst van 2010 hebben we wat potentiële plaatsen in de buurt van La Spezia bezocht. Maar deze vielen om meerdere redenen voor ons af.
We vonden de omgeving zeker mooi maar het had voor onze plannen te weinig te bieden. Vooral de mogelijkheden in de winter vielen  ons erg tegen, waardoor we niet het hele jaar door mensen kunnen trekken.

In begin van 2011 kwam er abrupt een einde aan het familiebedrijf dat Arthur samen met zijn vader had, daar zijn vader ernstig ziek werd en er later ook aan is overleden. Dit zorgde ervoor dat wat wij gepland hadden, nog vijf jaar voor de eigen zaak werken, om zo pa een leuke oude dag te bezorgen, ineens niet meer van toepassing was. Het vergaren van meer en meer informatie werd nu ineens een prioriteit, want we hoefde nu niet meer te wachten om te gaan verhuizen.

Niet alleen informatie over het wel en wee in Italië werd vergaart maar ook de zoektocht naar een makelaar werd gestart en de Italiaanse taalcursussen werden besteld. Ook werd er een huisstijl en naam verzonnen voor de te openen B&B. De naam Felice was al gauw gevonden. Dit om twee redenen : 1. het is de naam voor de vader van Marieke in Italië en 2. het betekend vertaald in het Nederlands : geluk.

[divider][divider]

Regio De Marken (Le Marche)

Tijdens dit gehele proces werd duidelijk dat Le Marche de provincie voor ons is. Online vonden we een aantal huizen die voor onze doeleinde uitermate geschikt leken. Wij stelden deze bij een aantal, zowel grote als kleine, makelaarkantoren voor. Maar gezien ons budget niet al te groot is worden we simpelweg niet geholpen. Even leek alles tot stilstand te komen…

Tot die ene bewuste dag dat wij een telefoontje kregen van Realment. Zij hadden via een collega ons adres gekregen daar zij wel wat voor ons konden betekenen.En voor we het wisten zaten we met Nicolette van Kruiselbergen om de keukentafel om te zien wat er allemaal mogelijk is voor ons. Dat bleek toch nogal wat te zijn, want een paar weken later heeft ze al een aantal bezichtigen voor ons geregeld voor eind November (2011).

De bed and Breakfast in de Marken
Het huis in de Marken dat de Bed and Breakfast in de Marken van Arthur en Marieke moet worden.

Het huis dat wij aan haar als favoriet hadden opgegeven wordt als laatste bezocht. Het was gelijk liefde op het eerste gezicht. Dit zowel qua huis als qua plaats ( Sarnano, MC ) Het is centraal gelegen, alles is binnen een half uurtje bereikbaar en men kan het hele jaar door wat doen. In de zomer is er de zon en als wintersporter daar het Sibillini park zeer dichtbij (Ja, ook in de Marken zijn interessante skigebieden, lees ons artikel over skiën in heel Italië. red.) Wij hebben dus de mogelijkheid om het hele jaar door mensen te trekken. Ook vinden we de omgeving ontzettend mooi.

Aanbetaling

Na heel wat nachtjes er goed over te hebben geslapen deden we in begin 2012 onze aanbetaling. Het resterende bedrag dat we in eerste instantie konden lenen kon toen we het officieel aanvragen ineens niet meer geleend worden. Verkopen van ons huis in Veghel werd nu de allerhoogste prioriteit.

Zodoende hebben we een bevriend makelaarskantoor, woonregisseurs Veghel, in handen genomen en zijn we zelf ook uiterst actief op het internet aan de slag gegaan om het huis te promoten. Dit alles om er voor te zorgen dat we die ene persoon bereiken en dat de verkoop van ons huis op tijd een feit is. Tot die tijd dromen we van het leven in Italië!

Arthur en Marieke van der Schaaf

Meer over huizen en de huizenmarkt in Italië.
Meer over Nederlanders in Italië.

8 reacties

 1. Sarnano is een geweldig mooi stadje, de Marche één van de talrijke onderschatte regio’s van Italië. San Ginesio, op 15 km van Sarnano, bijvoorbeeld kan zo mee met de mooiste dorpjes van Toscane, maar toeristen komen er bijna niet. Des te beter?

 2. Beste Arthur & Marieke,

  wij zijn jullie enkele jaren geleden voorgegaan en hebben er geen minuut spijt van! Wij wensen jullie heel veel succes met de verkoop van jullie huis in Nederland en verwelkomen jullie graag spoedig in Le Marche!!

  saluti da Corinaldo,

  Herman & Marion

 3. Beste Marieke en Arthur.

  Volgens ons stond jij in de Margriet met het verhaal over te verhuizen naar Italie.
  Erg dat van je schoonvader zeg. En ja jullie gaan straks jullie kennissen en zo missen. Wij hadden het zelfde.

  Maar jullie gaan het natuurlijk druk krijgen met jullie Bed and Breakfast.
  veel succes gewenst door Natasja en Mark

 4. Onze Italiaanse droom nog niet uitgekomen.
  Dat ie uitkomt dat is een feit.
  Het is nog steeds wachten op die ene persoon gevonden die ons huis, Snipdonk 46, Veghel, wilt kopen.
  Vandaar dat ik bij deze graag een link post.
  En wel : https://www.youtube.com/watch?v=p7x8jjo4sK8
  Hopelijk zegt een filmpje meer dan 1000 woorden.

 5. Super! Zo makkelijk is het nog niet. Mijn vriendin en ik zitten er ook aan te denken. We trouwen in 2014 al in Italië.
  Zou hopen met onze diploma’s en ervaring er makkelijker werk te vinden. Zij hboVer en ik onderwijzer.
  Tips! Hoor ze graag.

  Groet Rene

  1. Hoi Renee,

   Het blijft natuurlijk een hele onderneming. Maar met veel voor bereidingen kom je een heel eind. Wij hebben veel boeken gelezen en we hebben een hele goede makelaar gevonden. Nicolette van kruiselbergen. http://www.realmente.nl. Zij heeft een kantoor in nederland en italie.

   Maar wil je een keer gezellig praten over het een en ander dan zijn jullie altijd welkom.

   Groetjes Marieke

 6. Hoi Renee,

  Veel succes met alles!! Een hele stap……Ik woon zelf op het eiland Elba voor de kust van Piombino. Ik woon hier al 37 jaar en ben onderwijzeres op de openbare school. Ik zou niet meer terug willen naar Nederland, ondanks ik van mijn land hou. Ik zou Italie en Toscana te veel missen. Mocht je goed italiaans willen leren kijk dan op mijn site.
  groetjes,
  Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button