Italiaanse modeNieuwsStile Italiano

Armani stopt met echt bont

Armani stopt met echt bont. De Armani Group maakte vandaag bekend dat ze zich, in overeenstemming met de Fur Free Alliance, volledig gaan houden aan de belofte om zich in te zetten voor het afschaffen van het gebruik van dierenbont in de kledingindustrie. Dat houdt in dat met ingang van dit najaar in alle collecties 2016-2017, geen bont meer wordt gebruikt.

Het concern liet weten dat de techniek inmiddels zo ver is gevorderd dat er uitstekende alternatieven zijn. “Al enige tijd geleden zijn we gestart met dit proces en nu nemen we weer een belangrijke stap vooruit in onze verantwoordelijkheid te streven naar bescherming van het milieu en de dieren”, aldus grote baas Giorgio Armani.

Het Italiaanse modehuis werd al jaren bekritiseerd voor het gebruik van konijnenbont. In 2009 plaatsten activisten al eens mannequins in doodskisten met de opdruk: Armani: Bont is Dood, op de stoep van de Armani winkel in Taipei. Dierenorganisaties hopen dat andere modehuizen volgen.

Fur Free Alliance

De Fur Free Alliance is een internationale organisatie, die zich inzet tegen de productie en de handel in bont. De organisatie heeft een 40-tal leden in meer dan 20 landen landen, waaronder in Nederland de Bont voor Dieren.

Armani stopt met echt bont

Armani stopt met echt bont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button