Kunst, film, muziekMuziekNieuws

Arisa is de winnaar van het Sanremo songfestival 2014

Arisa is de grote winnaar geworden van het 64e Festival della canzone Italiana in Sanremo met het nummer Controvento. Arisa is met deze overwinning alleen niet zoals gebruikelijk de Italiaanse deelneemster aan het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen.  Die eer gaat naar Emma Marrone. Dat werd al in januari door de RAI bekend gemaakt (bekijk het nummer dat ze gaat zingen)

Raphael Gualazzi werd tweede in Sam Remo, Renzo Rubino derde. Het was voor Arisa haar derde deelname aan het festival.

Arisa

Arisa is de artiestennaam van Rosalba Pippa die op 20 augustus 1982 geboren werd in Genua. Opgroeien deed ze echter vlakbij het Zuid-Italiaanse Potenza. De naam Arisa staat voor de voornamen van haar familie. De A van vader Antonio, de R van haar eigen naam, de I en de S van haar zusjes Isabella and Sabrina en de A van haar moeder Assunta.

Landelijke bekendheid kreeg ze toen ze ook in 2009 deelnam aan het Sanremo festival. Toen werd ze eerste bij de nieuwe talenten en won ze de Mia Martini prijs.
In datzelfde jaar br
acht ze haar eerste album uit met de titel Sincerità. In 2010 volgde Malamoreno, haar tweede album en trad ze toe tot de jury van de Italiaanse X Factor.

In 2012 deed ze weer mee in Sanremo, toen met haar single La notte waarmee ze tweede werd. Dit nummer werd later een hit in Italië en stond ook op haar derde album Amami.

Bekijk de videoclip van het winnende nummer Controvento

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button