Kunst, film, muziekMuziekNieuws

Arena Verona wil vredesconcert Oekraïne

De Arena in Verona wil begin april gastheer zijn van een groot vredesconcert dat oproept om de oorlog in Oekraïne te beëindigen. De organisatie is gestart. Er is nog geen definitieve datum.

Grote Italiaanse artiesten zouden moeten optreden tijdens het concert liet de directeur van het theater weten. Samen met de burgemeester van de stad onderzoekt men welke zangers en bands willen deelnemen.

Italiaanse media dachten meteen aan Jovanotti, Ligabue en Piero Pelù , die in 1999 het nummer Il mio nome è mai più opnamen. Dat was toen een protestsong over de oorlog in voormalig Joegoslavië.  

De organisatie hoopt ook dat Gianni Morandi zijn anti-oorlogslied C’era un uomo zal zingen, net als hij afgelopen weekend al deed tijdens de demonstratie tegen de oorlog in Bologna. Dat nummer gaat over de oorlog in Vietnam. In 1967 was het een nummer één hit in Italië, ondanks de boycot van staatsomroep RAI. Het zou niet gepast zijn het nummer te draaien omdat het kritiek had op een bevriende staat…

In de Arena worden vaker maatschappelijke kwesties aangesneden. Eind mei is het Heroes muziekfestival dat vooral gaat over klimaatverandering en ecologie. In 2016 was er een groot concert om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button