Nieuws

Appelgrot in Trento

Een appeltje ligt graag lekker koel voordat hij soms na maanden in je winkelmand verdwijnt. Meestal gebeurt dat in energie slurpende koelcellen. De Italianen van de Melinda appel uit Trento bedachten een paar jaar geleden iets nieuws, de eigen rots!

Energie besparen wordt steeds belangrijker. Daarom duiken de appels nu 300 meter diep in het binnenste van de berg onder de boomgaard. Daar is het altijd even koud en vochtig, ideaal om niet te bederven.

Het revolutionaire plan om fruit op deze manier te bewaren is uniek in de wereld. In de verschillende ruimtes in de rots passen duizenden tonnen fruit, helemaal gratis en puur natuur. De rots werkt zelfs veel beter dan koelcellen zeggen de appelboeren. Overigens had men nog wel een appeltje voor de dorst. Het hele project kostte al meer dan 25 miljoen euro.

Een duurzaam idee dus en die hebben ze wel vaker in die hoek van het land. Wat dacht van het Vegan leer dat ze van de appelschillen maken?! Heel bijzonder en opnieuw heel duurzaam. Lees meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button