Kunst, film, muziekMuziekNieuwsOpera

Andrea Bocelli in Toscane op 27 en 29 juli

Voor de 18e keer kan je Andrea Bocelli in zijn achtertuin bewonderen in het Teatro del Silenzio. De show die hij op 27 en 29 juli geeft heet Mariposa. Het is een onvergetelijke ervaring tegen een subliem decor van de Toscaanse heuvels in het plaatje Lajatico. Dat ligt op drie kwartier rijden van Pisa. Bocelli werd er in 1958 geboren.

De optredens op deze speciale locatie zijn ieder jaar een artistiek spektakel. Dit keer speelt de wereldberoemde beeldhouwer Pablo Atchugarry (1954) een hoofdrol. De Uruguayaan bouwt een podium met een stalen sculptuur met de titel Mariposa de la Vida (Levensvlinder). De omgeving zal als alles goed uitpakt weerspiegelen in het glanzende oppervlak, waarmee het podium direct met het landschap in verbinding staat.

Toeschouwers krijgen nog veel meer te zien van de kunstenaar die bekend werd door zijn sculpturen in marmer en brons. Voor dit project experimenteert hij met staal, een voor hem nieuw materiaal. Daarvan bouwt hij een beeld van 12 meter hoog, dat door de weerspiegeling met de omgeving lijkt de communiceren. De abstracte vorm lijkt als je goed kijkt op een vlinder.

Bocelli krijgt gezelschap van nationale en internationale artiesten. Het symfonieorkest van het ‘Luigi Boccherini’ Conservatorium onder leiding van Maestro Carlo Bernini, zorgt voor de muzikale begeleiding.

Het tijdelijke theater wordt na afloop weer afgebroken. De locatie wordt dan weer teruggegeven aan de natuur. Tot die tijd is er plek voor 10.000 mensen. Het goedkoopste kaartje is €218,-
Tickets.

Bocelli zingt ook bij kroning Charles

Een dag nadat Charles III is gekroond zingt Andrea Bocceli voor de nieuwe koning van Groot-Brittannië. Zondag 7 mei is hij de enige Italiaanse artiest die optreedt. Hij zingt dan een duet met bariton Sir Bryn Terfel. Bocelli zong al eerder bij 70-jarig jubileum van voormalig koningin Elizabeth II.

Matteo Bocelli in Il Giornale

Andrea’s zoon Matteo staat inmiddels aan de vooravond van een internationale doorbraak. In september verschijnt zijn debuutalbum en direct daarna begint hij aan een wereldtournee. 6 oktober staat hij in Carré. Helaas is hij dit jaar niet te bewonderen in het Teatro del Silenzio.

Interview met Matteo Bocelli

Lees in de editie van september een exclusief interview in onze gedrukte krant met deze rijzende ster! Nog geen abonnement? Klik hier.

Operafestivals in Italië

Gek op opera? In de zomer kan je in Italië je hart ophalen. Bekijk de bekende festivals.

Andrea Bocelli in Toscane op 27 en 29 juli

Andrea Bocelli in Toscane op 27 en 29 juli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button