NieuwsVakantie

Amerikaanse toerist weer naar Italië

Het toerisme in Italië herstelt zich langzaam van de coronacrisis. De afgelopen maanden kwamen er vooral meer toeristen uit Amerika. Deze zomer kropen de omzetcijfers van de toeristenindustrie naar het niveau van voor de pandemie. Dit blijkt uit nieuw onderzoek.

In Italië zijn ze niet alleen blij met de aantallen Amerikanen maar ook met het geld dat ze uitgeven. Ze krijgen veel euro voor de dollar momenteel en ze laten dat geld ook goed rollen. Voor het eerst sinds het begin van de pandemie kan men weer reizen zonder zorgen en gedoe. Men verwacht dat deze zomer ongeveer 2,2 miljoen Amerikanen hun vakantie in Italië doorbrengen. Dat ze het geld niet op zak houden blijkt uit de schatting dat ze zelfs 20% meer in het laatje gaan brengen dan in 2019, het laatste ‘normale’ jaar voor het toerisme.

Duitsers met de auto

Overigens zien niet alleen de Amerikanen De Laars weer zitten, ook de groei van het aantal Australiërs, Canadezen, Zuid-Afrikanen, Britten en Spanjaarden is groot.

Interessant aan de nieuwe cijfers is dat de Duitse toerist tegenwoordig veel minder vaak met het vliegtuig komt en dat hebben we afgelopen zomer wel gemerkt op de snelwegen.

De Russische toerist zien ze niet meer maar daar zal niet iedereen rouwig om zijn. Dat het aantal Aziaten maar weer langzaam op gang komt is vervelender. Deze groep staat doorgaans voor een prima uitgavepatroon tijdens de vakantie.

Wat dan wel weer meehelpt is dat negen op de tien Italianen vakantie in eigen land viert. 27 miljoen gingen er deze zomer op pad.

Al met al zouden de omzetcijfers in het toerisme voor de zomerperiode weer nagenoeg op het niveau van voor corona bevinden. Voor het najaar is de onzekerheid groot. Vorig jaar was de zomer ook goed maar kwam er toch een grote dip vanaf september. Nu speelt ook nog eens de verminderde koopkracht door de stijgende prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button