Amaretto, maar dan wel de echte

Amaretto trivia: vraag 100 mensen waar amaretto van wordt gemaakt en 95 mensen zullen met ‘amandel’ antwoorden. Laat dat bij veel merken amaretto die claimen origineel te zijn nou net niét of weinig gebruikt worden. Lang leve de abrikozenpit die, wanneer gemalen, de amandelsmaak brengt.

Het kan lekkerder. De amaretto van Lorenzo Inga is gebaseerd op een oud recept waarbij bitterkoekjes uit het plaatsje Gavi als ingrediënt worden gebruikt. Gavi, in Piemonte, staat te boek als een van dé plaatsen waar de amaretti koekjes worden gemaakt. De Inga’s hebben het recept nieuw leven ingeblazen met amandelextract van hun geboortegrond Sicilië. Noord ontmoet zuid, zeg maar. Een heerlijke combinatie. Verfijnd, mild van smaak, niet dat fabrieksmatige. Lorenzo Inga amaretto wordt dan ook geserveerd in top-restaurants.

Familiebedrijf
Lorenzo is de vijfde generatie van de Inga-familie, die al grappa en likeuren maakt sinds 1832. De Inga’s komen oorspronkelijk uit de stad Noto op Sicilië, maar zijn in het begin van de 20e eeuw verhuisd naar de regio Piemonte. Daar zijn ze nog altijd gevestigd, 20 minuten uit de kust bij Genua.

Het aanbod van Lorenzo Inga bestaat uit een brede serie grappa’s. Zowel witte grappa als gelagerd, in diverse prijsklassen. Cadeautjes op zich. En naast de genoemde amaretto ook fraaie likeuren zoals de onvolprezen limoncello, een boterzachte sambuca en de verrassende Nonno Tano fruit amaretto.
Al deze producten zijn verkrijgbaar bij Villa Grappa – grappa & Italiaanse likeur www.villagrappa.nl

Lees ook het bericht over de onderscheiding in 2012 van de grappa’s en amaretto van Lorenzo Inga.

Bekijk al onze Italiaanse kado’s voor de feestdagen

 

 

 

3 reacties

  1. Fantastische amaretto! Heb er van mogen genieten na een overheerlijk diner bij Oud Sluis. Heel zachte, verfijnde amandelsmaak. Absolute aanrader.

  2. Heerlijke amaretto met zeer verfijnde smaak. Verdiend predikaat ‘dipiemonte originale’. Recommended!

  3. Deze producten zijn van een absolute TOP KLASSE!!! Voor mij geen andere amaretto`s meer. Ook de fruit amaretto, limoncello en sambuca zijn overheerlijk. Je proeft dat het gemaakt is met pure italiaanse passie.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*