NieuwsRegio'sSiciliëVakantie

All inclusive kunst en cultuur reis naar Sicilië

Zonder zorgen op vakantie willen we allemaal en als het even kan ook echt kennismaken met het land en zijn inwoners. Iemand die de weg weet is dan wel zo handig. Blij werden we daarom toen we hoorden van Carmelo Livera, eigenaar van het Italiaanse restaurant Il Carretto in Rotterdam. Die organiseert namelijk voordelige ‘all inclusive’ reizen naar Sicilië en is zelf de gids!

Een Italiaanse restauranteigenaar die reizen organiseert, dat is een mooi verhaal. Sinds 1989 heeft Carmelo Livera al een restaurant aan de Vaerhorst in Rotterdam-Zuid. Hij komt van oorsprong uit Sicilië en is daar erg trots op. Om die trots te delen besloot hij een paar jaar geleden gasten mee te nemen naar zijn geboortegrond en dat viel wel in de smaak. Carmelo neemt je namelijk zelf mee naar de bekende bezienswaardigheden en weet natuurlijk precies die leuke plekjes waar je als gewone toerist niet komt. De locatie waar je overnacht is Zuid-Oost Sicilië waarover we in de gedrukte krant afgelopen najaar al uitgebreid schreven. Dit deel is erg interessant vanwege de vele UNESCO Werelderfgoed plaatsen op korte afstand en de kamers zijn ook nog eens 80 meter van het strand!

DSCN1572
De accommodatie is 80 meter van het strand!
carretto-sicilie
Carmelo Livera

Prettig is ook dat je je geen zorgen hoeft te maken over het eten want dat wordt allemaal geregeld en zit bij de prijs is. En dat wat er op je bord komt per definitie tongstrelend is behoeft geen toelichting.

Alles bij elkaar € 1000,-

De complete reis duurt een week en kost alles, maar dan ook echt alles bij elkaar duizend euro en dat is ronduit voordelig. Voorwaarde is wel dat er 8 mensen meegaan en ze zijn niet in het hoogseizoen maar dat geeft ook niets want dan is het toch veel te heet. Op Sicilië is het in augustus zomaar 40 graden als je even niet oplet.

Info

Meer informatie over de reis op www.siciliemetilcarretto.nl. Natuurlijk kan je ook een keer een hapje gaan eten bij Carmelo in Rotterdam en alle informatie persoonlijk van hem horen.caretto-sicilie carretto-sicilie4

sicilie-caretto

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button