Nieuws

Alitalia gered maar einde voor low-cost Air One

Helaas is er al jaren weinig positiefs te melden over de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia. Dit jaar was er eindelijk een leuk bericht dat het low-cost merk Air One, dat onder de vleugels van Alitalia valt, ging vliegen op verschillende bestemmingen vanuit Amsterdam. Nu blijkt de vreugde maar van korte duur, Air One wordt eind oktober opgeheven.

De Alitalia groep werd in augustus van de ondergang gered en deels (49% aandeel) overgenomen door Etihad Airlines. Dit bedrijf investeert maar liefst 560 miljoen euro om de noodlijdende Italiaanse maatschappij nieuw leven in te blazen. De eis is wel dat er harde saneringen worden getroffen om zo in 2017 weer winst te maken. Air One is daarvan het eerste slachtoffer.  De vluchten naar Amsterdam worden al eind september beëindigd. Vanaf 30 september worden o.a. de bases op Palermo en Catania gesloten. Dit betekent dus dat de routes van Amsterdam en Düsseldorf naar Catania en van Amsterdam naar Palermo vanaf deze datum worden gesloten. 26 oktober wordt de maatschappij opgeheven.

Eerder lukte het Air France-KLM niet om een ingrijpende reorganisatie af te dwingen bij Alitalia. Herhaalde pogingen om tot een volledige fusie te komen, liepen mede daardoor op niets uit. Het belang van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie in Alitalia liep vorig jaar terug van 25 naar 7 procent.

Gelukkig blijven er nog genoeg low-cost vluchten over naar Italië, bekijk het complete overzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button