Italie EvenementItalië Evenement 2013Nieuws

Aftellen naar het Italië Evenement 2013!

Het is nu echt een kwestie van uren voor de start van het 10e Italië Evenement Smaak & Stijl in de tuinen van Kasteel de Haar in Haarzuilens. Het terrein staat inmiddels vol met fraaie tenten, de terrassen staan klaar, Il Giornale, de huiskrant van het evenement, heeft er enorm veel zin in.

De komende dagen is Haarzuilens namelijk Italiaans grondgebied in alle facetten. De organisatie heeft er ook weer alles aan gedaan u te verassen en een onvergetelijk dag of misschien wel dagen te bezorgen. Nieuw is namelijk de passe-partout van € 25,- voor alle drie de dagen.

Bij binnenkomst schenkt illy een echte Italiaanse espresso en brengt dj Funky 500 de stemming er meteen in.  Die stemming wordt verder verhoogd bij La Sagra; het plein om met zijn allen lekker traditioneel te eten, drinken en dansen. Vrienden en familie denken dat je echt in Italië bent als je de fotoshoot bij Toren van Pisa hebt gedaan. Daarna even op zijn Italiaans een Spritz drinken op het Piazza dell’Aperitivo.

Uniek en ook erg leuk en leerzaam voor kinderen is het  tentenkamp van echte Romeinen. Kasteel de haar had ook nog nooit grote Italiaanse waterballen met mensen in haar grachten drijven.

Vrijdag hoopt het evenement al de zegen te ontvangen als er om een uur een speciale Mariaviering met Gregoriaans koor in de kapel plaatsvindt. De viering wordt voorafgegaan door een Processie zoals u ze misschien in Italië wel eens gezien heeft.

Tot slot is er muziek, kunst, zijn er auto’s en worden de smaakpapillen de opperste staat van genot gestimuleerd.
Uiteraard is Il Giornale zelf ook aanwezig, meteen bij binnenkomst ontvangt u onze gedrukte krant.

Kijk op de site van het evenement voor meer informatie en bekijk alvast de foto-impressie die we vandaag maakten.

[nggallery id=3 template=caption]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button