NieuwsVakantie

Ademloos de berg op in Valle d’Aosta

Liefhebbers van de buitenlucht weten blind de weg naar de Valle d’Aosta te vinden. De prachtige regio in Noord-Italië herbergt alleen al de twee bekendste toppen van Europa – Mont Blanc en Matterhorn. In dit outdoorparadijs hike je van berghut naar berghut, of fiets je over grillige steile rotshellingen langs bloemrijke bergweides en azuurblauw water. Maar wat moet je als je wel van bloedstollend mooie panorama’s houdt, maar geen heuvel kunt ronden zonder happend naar adem in zweet uit te barsten? Wij stuurden onze minst fitte verslag-gever naar het Aostadal, om een stuk van de Tour du Mont Blanc te wandelen.

Tekst en afbeeldingen zijn gemaakt door Martin Schäfer

Met Courmayeur aan mijn voeten, een kleine 620 meter aan vervloekt kronkelende rots- en boomworteltreden lager, denk ik terug aan de laatste keer dat ik in de Italiaanse bergen liep. Ik zie me in de Dolomieten jammerlijk gewonnen geven vanwege dubbeldikke blaren in geleende schoenen. Toen al, twintig jaar jonger en zeker dertig kilo lichter. Voordat ik ook de rest van mijn leven voorbij zie flitsen, krijg ik mijn adem terug en kan ik eindelijk omhoogkijken. En zie het wolkeloos naakte silhouet van Mont Blanc, de 4.810 meter hoge berg der bergen, die me een week eer-der achter mijn bureau had weggelokt met beloftes van schoonheid en legende. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button