FilmKunst, film, muziekNieuws

Actie: Italiaanse film en pizza bij bioscoop Kriterion in Amsterdam

Pizza eten en daarna naar de Italiaanse film, dat is een actie die we graag ondersteunen! Bioscoop Kriterion in Amsterdam bedacht vorig jaar samen met restaurant de Pizzabakkers de actie Film e Pizza en het liep storm. De hele maand juli en augustus draait de bioscoop op woensdagmiddag en avond de beste Italiaanse films van nu en vroeger. Voorafgaand kan op 300 meter afstand van de bioscoop, op vertoon van het kaartje bij de Pizzabakkers op de  Plantage Kerklaan, een heerlijke pizza uit de hout-oven worden opgehaald. Samen voor € 13,50. De pizza mag aan tafel maar ook in de zaal worden opgegeten, zolang er niet te veel bij wordt gesmakt, aldus de manager van de bioscoop.

Filmposter van Pane e tulipaniDeze maand zijn de volgende films nog te zien (lees meer)

8 augustus Pane e Tulipani (2000): (Brood en tulpen). Een film geregisseerd door Silvio Soldini. De hoofdrollen worden vertolkt door Licia Maglietta en Bruno Ganz. De film kreeg veel nationale en internationale prijzen.


Filmposter van Satyricon van Fellini15 augustus  Satyricon (1969). Een film van de grote meester Federico Fellini uit 1969. De film is losjes gebaseerd op het werk Satyricon van de Romeinse dichter Petronius. Ook deze film kreeg veel prijzen en werd in 1970 en 1971 genomineerd voor een Golden Globe en Oscar.

 


Filmposter van Mio Fratello e Figlio Unico22 augustus: Mio Fratello e Figlio Unico (2007). Deze film werd geregisseerd door Daniele Luchetti. De hoofdrollen worden vertolkt door Elio Germano en Riccardo Scamarcio. De film is gebaseerd op het boek Il Fasciocomunista van Antonio Pennacchi.
De film won alleen een paar prijzen bij de David di Donatello, de ‘Italiaanse Oscars’


Filmposter van La Notte29 augustus La Notte (1961). Een film van Michelangelo Antonioni over 24 Uur uit het uitgeholde huwelijksleven van de Milanese schrijver Giovanni Pontano. De film is het middelste deel van Antonioni’s klassieke drieluik van de vervreemding, dat verder bestaat uit L’ Avventura en L’ Eclisse. De film won een Gouden Beer in Berlijn, een David di Donatello-award en nog een paar minder bekende filmprijzen.

De actiesite van bioscoop Kriterion

Meer over Italiaanse film op onze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button