60% Italiëfans wil vanaf september naar Italië

Veel Italiëliefhebbers blijven het land dit jaar trouw. Dat blijkt uit een poll op de gelijknamige Facebookpagina voor Italiëfans. Meer dan de helft van de 900 deelnemers aan de enquête zegt dit jaar nog een vakantie naar Italië te boeken, mochten de grenzen vanaf september open gaan.

30% zegt dan niet meer te gaan of dat niet meer te kunnen vanwege bijvoorbeeld de schoolvakanties. Het grootste deel van de mensen die dit najaar in Italië vakantie wil vieren zal dat met eigen vervoer willen doen.

De groep ondervraagden van dit onderzoek is bovengemiddeld geïnteresseerd in Italië. Gegevens over de gemiddelde Nederlander zijn ons niet bekend.

De uitslag van de enquête van de Facebookgroep Italiëliefhebbers.

Onderzoek van NBTC-NIPO

Onderzoek begin mei van NBTC-NIPO Research gaf aan dat van alle Nederlanders, nog 7,2 miljoen mensen vakantieplannen hebben. Vorig jaar waren dat er nog 11,9 miljoen, 39 procent minder.

Van de 7,2 miljoen die nog weg willen geeft een kwart aan in eigen land te blijven. In veel gevallen is er wel de wens om de vakantie op een later moment door te laten gaan, zegt dit onderzoek.

Het afgelopen jaar gingen meer dan één miljoen Nederlanders voor een lange of korte vakantie naar Italië.

Onderzoek Smaak van Italië

Ook het blad de Smaak van Italië deed begin mei onderzoek. 75% van de lezers van het blad, fervent Italiëliefhebbers, verwacht deze zomer ‘gewoon’ af te reizen als dat weer mogelijk is.  

Ruim 75% van de respondenten heeft een vakantie naar Italië gepland staan. 50% van hen boekte reeds een zomervakantie, 25% hoopte dit voorjaar te gaan en 25% heeft de hoop gevestigd op het najaar.

Van de ondervraagde lezers die hun vakantie naar Italië hebben geannuleerd, deed de helft dat vanwege gezondheidsrisico.

Binnenlands toerisme Italië weer op gang

Voor de Italianen zelf heeft premier Conte goede hoop. Die verklaarde deze week dat zijn landgenoten geen zorgen hoefde te hebben. ,,We kunnen op vakantie, naar het strand, de bergen en van onze steden genieten’’, liet hij de krant Corriere della Sera weten. Maar het zal een hele andere zomer dan gebruikelijk worden. Met tal van nieuwe regels om te voorkomen dat het Coronavirus weer de kop opsteekt.

Wij hopen uiteraard van ganser harte dat we al voor september veilig naar het land kunnen reizen. Interessant is ons kaartje met meest toeristische plekken in Italië en de stranden waar de Italianen zelf graag naar toe gaan tijdens de vakantie.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd Required fields are marked *

*